StoryEditor
Showbizedita lučić jelić

U popularnom showu HRT-a ‘Zvijezde pjevaju‘ uskoro ćemo gledati poznatu voditeljicu Radio Dalmacije? Timovi se upravo slažu, a omiljena Splićanka u užem je izboru

Piše Vinko Paić
18. siječnja 2022. - 20:09
Voditeljicu Radio Dalmacije Editu Lučić Jelić uskoro bi mogli gledati u showu 'Zvijezde pjevaju'.  Josko Supic/Cropix

Nakon što na HRT-u završi najnovija sezona 'A strane', koja je tek startala, subotom navečer na Prvom programu gledat ćemo popularni show 'Zvijezde pjevaju'.

U Hrvatskoj je dosad emitirano devet sezona ove licencirane emisije BBC-a (u Engleskoj se prikazuje pod nazivom 'Just The Two Of Us'). Pod voditeljskom palicom Barbare Kolar i Duška Ćurlića u svakoj smo sezoni gledali po osam parova sastavljenih od profesionalnih glazbenika i pjevača amatera - poznatih osoba iz svijeta glume, televizije, sporta...

image
Duško Ćurlić i Barbara Kolar
Biljana Gaurina/Cropix

Posljednja je sezona emitirana prije godinu i pol dana, a tada su pobjedu odnijeli glumica Arija Rizvić u paru s Markom Kutlićem. Zbog epidemije koronavirusa, emisije su snimljene unaprijed te je uz žiri glasala i publika u studiju. Samo finalna emisija prikazivana je uživo kada su glasali i gledatelji pred malim ekranima.

Kako doznajemo, nova je sezona 'Zvijezde pjevaju' uvelike u pripremi, a urednica će biti donedavna šefica hrvatske Eurosong delegacije Uršula Tolj, koju petkom gledamo u emisiji 'Kod nas doma'.

O konačnom izboru, kojih će to osam pjevača amatera biti spareno s osam profesionalnih pjevača, konačnu bi odluka trebala donijeti novoizabrana Ravnateljica Programa HRT-a Marija Nemčić i urednik produkcijskog odjela Zabava Mario Sedmak.

image
Urednica 'Zvijezde pjevaju' bit će Uršula Tolj.
 
Ivana Nobilo/Cropix

Kako doznajemo u užem je izboru popularna voditeljica Radio Dalmacije Edita Lučić Jelić, prvi glas treće najslušanije radio postaje u našoj zemlji. Edita je već godinama svakog jutra od šest sati u eteru, njezin glas čuje se u mnogim reklamama, pa čak i na splitskom aerodromu gdje najavljuje letove.

Dobro je poznata i vjernim gledateljima Festivala Dalmatinskih klapa u Omišu kojeg vodi još od 1998. godine. Prošle je godine dobila i nagradu Zlatni studio za najbolji radijski glas u zemlji.

Nije neobično da Edita i zapjeva u eteru, pa je tako jutros udružila glas s kolegom Sinišom Garbinom i dobila brojne komplimente za pjevanje.

Bude li u popularnom showu HRT-a branila boje Dalmacije ne sumnjamo kako će mnogima omiljena radijska voditeljica za koju je čuo čak i Eros Ramazzotti itekako daleko dogurati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 16:45