StoryEditor
ShowbizNeprepoznatljiva zvijezda

U kratkom roku izgubila je 20 kilograma, navodno zbog 'kontroverznog' tretmana: Adele nije jedina slavna osoba koja mu se podvrgnula, popis je poduži, a riješila se i ovisnosti

8. siječnja 2020. - 15:57
profimedia-0491449260

Iako su je sve donedavno hvalili zbog vitkije linije, najnovije fotografije glazbenice Adele snimljene tijekom odmora u Anguilli, na Karibima, podijelile su obožavatelje.

Fotografije 31-godišnje Britanke koja je u novu godinu zakoračila s gotovo dvadeset kilograma manje počele su se širiti Twitterom, i dok neki smatraju da je Adele izgubila "ono nešto" te da nije ni sjena osobe kakva je nekad bila, dio javnosti primjećuje da pjevačica nikad nije izgledala zadovoljnije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ADELE (@adelesp) on

Ipak, glavno pitanje koje se nameće jest kako je jedna od najpoznatijih Britanki uspjela u relativno kratkom roku izgubiti punih dvadeset kilograma.

– Nekada sam plakala, a sada se znojim – našalila se na svojem Instagram profilu u listopadu kad je pokazala novu figuru na rođendanu kolege, repera Drakea. Od tada su prošla tri mjeseca, a s njima je nestao i priličan broj Adelinih kilograma.

Težina pjevačice nije nova tema u javnosti, o njoj se govori još otkako je Adele 2008. godine objavila svoj prvijenac "19". I sama je otvoreno govorila o kilogramima te je u više navrata naglašavala da ne voli vježbati, a nije skrivala ni svoju ljubav prema cigaretama. Danas, dvanaest godina kasnije, Adele ne puši i redovito vježba, a kako prenosi The Telegraph, sve to navodno duguje hipnoterapiji, u kojoj se proces hipnoze koristi u terapeutske svrhe.

– Upravljanje mršavljenjem jedan je od najefektivnijih rezultata hipnoterapije. Umjesto da se trudite smanjiti unos kalorija, pomoću hipnoze postajete svjesni onoga što zaista konzumirate. Ako ste tip osobe koja se ne može zaustaviti nakon nekoliko kockica čokolade, nego je mora pojesti cijelu, pomažemo vam shvatiti zbog čega to činite. Na ovaj način zaustavljamo kompulzivno jedenje, ali hipnozom možemo i povećati motivaciju za tjelesnu aktivnost – stoji na službenoj stranici nagrađivanog londonskog hipnoterapeuta Maxa Kirstena, na čijem se popisu klijenata našla upravo Adele, ali i njezini kolege Liam Payne i Lilly Alen, kao i glumci Tom Hardy te Ewan McGregor.

Riješila se cigareta

– Zamislite da ste mršavi i zdravi, zamislite da izgledate i osjećate se odlično, zamislite koliko ćete samopouzdanja imati, zamislite kako ćete moći odjenuti što poželite – piše u uvodnom tekstu na stranici, a među benefitima koje hipnoterapija nudi našlo se i rješavanje raznih ovisnosti, oslobađanje od nesanice, kao i borba protiv tjeskobe i treme. Adele je do sada hipnoterapiju koristila u nekoliko navrata – kako bi se ostavila cigareta, ali i riješila nervoze prije izlaska na pozornicu.

– Obožavala sam cigarete, ali ne bi bilo cool da umrem od neke bolesti povezane s pušenjem i da je moje dijete zbog toga uništeno – kazala je u intervjuu za časopis Rolling Stone 2015. godine kad joj je, nakon posjeta Maxovoj klinici, pošlo za rukom ono na čemu je radila četiri godine. Pušenja se odlučila ostaviti još 2011. godine, kad je zbog cigareta izgubila glas i završila na operacijskom stolu, a bila je primorana otkazati i sve nastupe. Kako je tada prenio Daily Mail, hipnoterapija ju je stajala 480 funti (oko 4200 kuna), a trajala je tri sata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drama Ramadan (@drama_ramadann) on

Navodno se na isti način, dvije godine ranije, riješila i straha od nastupa na nadolazećoj dodjeli Oscara, gdje je izvela "Skyfall", tematsku pjesmu iz istoimenoga filma o Jamesu Bondu.

– Adele je bila jako nervozna zbog tog nastupa. Vježbala je s orkestrom, ali sve pripreme na ovom svijetu nisu bile dovoljne da bi je držale mirnom na pozornici. Godinu prije bila je toliko nervozna zbog Grammyja da se razboljela prije događaja i nije htjela da se to ponovi pa je potražila hipnoterapeuta u Los Angelesu – kazao je u to vrijeme anonimni izvor za NME.

Zbog navedenih razloga i Hrvati se znaju obratiti hipnoterapeutima, potvrđuje nam jedan od njih – Dražen Radaković, sveučilišni specijalist psihosocijalnog pristupa u socijalnom radu.

– Najčešće se javljaju radi odvikavanja od pušenja, ali i tjeskoba, fobija i nesanice. Kada je u pitanju gubitak kilograma, kod mene se taj proces provlači kroz tri tretmana. Svaki od njih je drukčiji u odnosu na prethodni, ja dajem prateće materijale, uz one samohipnotske audiozapise koje osoba sluša. Seansa je dosta slojevita jer se radi na promjeni strukture osobnosti, radi se na okidačima, uzrocima prejedanja. Sugestije su samo jedan dio, naglasak se stavlja i na emocije, pozadinu, sliku koju osoba nosi sama o sebi – kaže Radaković i dodaje da su okidači za prejedanje razni i razlikuju se od osobe do osobe. Može biti riječ o traumama, razvodu, osjećaju neprivlačnosti nakon poroda, a kako Radaković naglašava, najvažnije je da osoba sama odluči promijeniti život.

Brazilska čarobnjakinja za tijelo

Kad je Adele u pitanju, to je, čini se, bio slučaj, ali izgleda da ni nakon hipnoterapije nije baš zavoljela vježbanje. Naime, fitness trenerica Camile Goodies, koju nazivaju "brazilskom čarobnjakinjom za tijelo", kazala je za Daily Mail kako smatra da se Adele riješila devedeset posto izgubljenih kilograma zahvaljujući isključivo zdravom načinu prehrane.

– Ja ne vjerujem da Adele baš voli vježbanje, ali promijenila je svoj životni stil i vjerujem da je devedeset posto rezultata došlo zahvaljujući uravnoteženoj prehrani – naglasila je Goodies.
Kazala je i kako Adele trenutačno nije njezina klijentica, ali je jedan kratak period vježbala s njom nakon što su se upoznale preko supruge Robbieja Williamsa, Ayde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adele (@adele) on

– Trenirala sam s Aydom dulje vrijeme, tako da bi nam se Adele pridružila kada bi bila kod Robbieja – prisjetila se Goodies.

Ne treba čuditi da je Adele upravo u ovom periodu odlučila da je stiglo vrijeme za rad na sebi. Naime, u rujnu protekle godine podnijela je zahtjev za razvod od supruga Simona Koneckija nakon nepune tri godine braka, a zajedno se skrbe za sedmogodišnjeg sina Angela. Uzela je i pauzu od turneja, a budući da je zatvorila svoju tvrtku Remedy Touring LPP koja se bavi organizacijom nastupa, fanovi su se zabrinuli da bi ta odluka mogla biti konačna.

Bez obzira na napise o njezinoj težini koji ovih dana obilaze svjetske medije, čini se da je Adele na svojem karipskom odmoru itekako uživala, i to u društvu sunarodnjaka, voditelja i komičara Jamesa Cordena te pjevača Harryja Stylesa.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 09:47