StoryEditor
ShowbizOmiljeni lik na stazi

Tužan kraj najpoznatijeg hollywoodskog zabavljača: 'Superman' pronađen mrtav u kontejneru, posljednje godine proveo je kao beskućnik

Piše L. L.
7. studenog 2019. - 20:27

Christopher Dennis, poznatiji kao "Hollywoodski Superman" pronađen je danas mrtav, javlja Deadline.

Zabavljač koji je svoju karijeru proveo fotografirajući se s turistima pred kultnim TCL Chinease Theatrom (Graumanov kineski teatar), odnosno kino dvoranom na stazi slavnih u Los Angelesu, gdje se odvijaju prestižne dodjele nagrada poput one Oscar, posljednje je godine svog života proveo kao beskućnik, a pronađen je u kontejneru za donaciju odjeće u Van Nuysu, četvrti udaljenoj oko 16 kilometara od njegovog radnog mjesta.

U policijskom izvješću stoji kako je u trenutku smrti Dennis najvjerojatnije bio u potrazi za odjevnim predmetima te kako na njegovu tijelu nema naznaka nasilne smrti. 

 

"Chris je imao jednu posebnu ljubav prema liku Supermena, uz to i nevjerojatnu sličnost s Christophereom Reeveom", poručili su iz uprave Supermenova muzeja u Metropolisu, uz najdublje žaljenje i sućuti upućene obitelji preminulog zabavljača, jednog od prepoznatljivijih figura u Hollywoodu.

O svojoj karijeri progovorio je Dennis 2017. za The Guardian. Nekadašnji konobar odluku da obuče plašt i zabavlja mnogobrojne turiste na možda najpopularnijoj svjetskoj šetnici pripisao je komplimentima koje je dobivao od svojih mušterija - nemali broj ljudi, naime, govorio mu je kako neodoljivo podsjeća na Christopherea Reevea, originalnog "čovjeka od čelika".

Nažalost, i Reeveova karijera završila je tragično. Glumac je nakon pada s konja 1995. ostao prikovan za invalidska kolica do kraja života, a preminuo je 2004. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christopher Reeve ❎ (@thechristopherreeve) on

Dennis je za sebe rekao i kako je bio "prvi kostimirani lik na hollywoodskoj stazi slavnih", a živio je od napojnica koje je dobivao od turista. Poslejdnje godine života proveo je kao beskućnik. 2017. nepoznati počinitelj ga je opljačkao i prebio palicom za golf, uz to mu ukrao priličnu količinu novca i kostim.

"Osjećao sam se kao da ću umrijeti... To mi je bio cijeli izvor zarade", rekao je tada.

Priznao je nakon toga i kako se borio s ovisnošću o drogama. Uz pomoć prijatelja, prikupio je dovoljno novca za novi kostim i vratio se na stazu slavnih uveseljavati prolaznike.

"Počeo sam gubiti vjeru u čovječnost... No ljudi koji su mi pomogli vratili su mi ju", rekao je tada za Huffington Post.

Dennis se pojavio i u određenom broju filmova, uključujući "Ispovijesti Superheroja", dokumentarac iz 2007. o kostimiranim likovima sa staze slavnih. 

 

Danas se od njega mnogi opraštaju na društvenim mrežama.

#SUPERMAN#CHRISTOPHER DENNIS

Izdvojeno

06. srpanj 2020 01:18