ShowbizVELIKI FOTO I VIDEO IZVJEŠTAJ

Trenuci za pamćenje: zadnja noć Ultre donijela je vrhunac kakav nismo očekivali, pogledajte kako je izgledala spektakularna 'točka na i'!

Piše Tanja Šimundić Bendić
naslovna

Tri dana Split je živio s mnoštvom partijanera pristiglih iz 140 zemalja svijeta, u kolopletu jezika, kultura, boja. Uvezanih u istu ljubav, prema vrhunskoj elektronskoj glazbi koju su gostima centralnog ljetnog glazbenog događanja darovali najbolji svjetski DJ-evi i bandovi.

Totalna ekstaza na stadionu! U kraj trodnevnog spektakla partijanere ispratila Swedish House Mafia; Neumorni ultraši idu dalje na Brač i Hvar, a Splićani će konačno spavati k'o topovi

Ultrašicama ideja ne ponestaje, izdanja su sve luđa: grudnjak optočen cirkonima večeras je hit, minijaturni bikiniji svijetle u mraku, nose se i krune; Pogledajte najbolja izdanja

I treća noć kao i prethodne dvije, protekla je u znaku ludih kostima, šljokica, odlične plesne atmosfere i vrhunske glazbene kulise. Uopće ne pretjerujemo, iako mnogi ovakav tip glazbe doživljavaju tek kao dum-dam ponavljajući bučni izraz, prava je istina mnogo dublja i prilično drugačija. Da nije tome tako, Ultru ne bi uporno pohodio toliki veliki broj poklonika koji su kod nas došli i zahvaljujući izreci da se dobar glas daleko čuje. Potvrđivali su nam to brojni tijekom proteklih dana, mahom tvrdeći kako im je Split darovao savršenu zabavu.

Pogledajte veliki foto i video izvještaj sa spektakla i sve vrhunce uzbudljive noći u kojoj Split nije spavao

Počelo je kišom, a onda je pljusnuo megaparty: druga večer Ultre gotovo da je bila spektakularnija od prve; Izdvojili smo najbolje trenutke noći za pamćenje

A ono što se noćas s osobitom pažnjom čekalo bio je nastup kultnog banda Swedish House Mafia, poslastice koja se najavljivala kao nešto će obilježiti ljetnu festivalsku sezonu. Zbog njih su u ranojutarnju uru u pravcu stadiona hitali i neki domaći, koji ovakvu spektakularnu "točku na i" i krunu trodnevne fešte nisu željeli propustiti usprkos radnom jutru. No nije samo Swedish House Mafia bio tako dobar mamac, našlo se sinoć na okupu još puno odličnih imena iz svijeta elektronske glazbe, koji su drmali s nekoliko bina u Parku mladeži.

 

Je li vrijedilo? Iako ima dežurnih kritičara koji će to negirati, mahom onih što su noćnu tišinu tražili u čepićima za uši, generalno gledano možemo reći samo ovo - vrijedilo je, itekako. I podcrtati tu tvrdnju. Između ostalog i zbog onih nekoliko desetina tisuća ljudi, mnoštva novinara i ostalih koji će jednom, negdje, nekome reći – bili smo u Splitu, u Hrvatskoj i bilo nam je nezaboravno.

#ULTRA2019