StoryEditor
ShowbizTOTALNI SHOW

'Treba mi pet ventila da ispustim svu napetost!': u 'Ljubavi na selu' iz dijaspore nakon četiri braka traži petu ženu; 'Sve su me prevarile', tvrdi

15. ožujka 2019. - 08:35
Domino Santro

Kandidati hrvatskih korijena iz srca ekvadorske džungle, grada sa sjevera Čilea, čije ime Iquique u prijevodu znači fjaka, Berlina, mjesta Lethbridge u kanadskoj Alberti i gradića Wallana u blizini Melbournea, junaci su jedanaeste sezone RTL-ove "Ljubavi na selu".

Show nakon deset sezona emitiranja prvi put prelazi granice Hrvatske, a farmeri iz dijaspore koji žude za pronalaskom srodne duše već željno iščekuju pisma zainteresiranih nakon emitiranja sinoćnje prve epizode nove sezona showa u kojoj su se tek predstavili gledateljima.

Daniel Granja (25) iz gradića Manglaraltoa u Ekvadoru bavi se prodajom dijetalnih proizvoda zbog kojih nerijetko putuje u Ameriku, ali i pomaže članovima obitelji na imanju koje se nalazi pet minuta od plaže u Manglaraltou, gdje uzgajaju egzotično voće usred džungle.

Odbijaju ga 'šefice'

"Na svojoj farmi nalazim mir. Praktično je u srcu džungle", kaže Daniel, koji voli živjeti daleko od grada, prometa i tehnologije. Do sada je imao dvije duže veze, a u "Ljubav je na selu" prijavio se jer bi volio upoznati pomalo konzervativnu Hrvaticu koja bi mu bila vjerna i uz koju bi se osjećao sigurno.

Daniela odbijaju djevojke koje vole dramiti i imaju "šefovski" stav.

"Volio bih da Hrvatice manje drame od ovdašnjih cura. Mislim da je problem što gledaju previše meksičkih i kolumbijskih sapunica", zaključuje Daniel.

Iz Južne Amerike, preciznije iz Čilea stiže i jedina kandidatkinja 11. sezone showa - Darinka Ljubica Goravica Green (52), po struci ekonomistica, koja živi u gradu Iquiqueu sa svoje dvoje djece Androm (24) i Ivanom (28). Vlasnica je turističke agencije "Croatia tours" u kojoj i radi, a uz posao u agenciji vikendom je posvećena svojoj farmi, smještenoj u oazi pustinje Atacama.

Rođena Čileanka, čija obitelj potječe iz Dubrovnika, je za vrijeme Domovinskog rata boravila u Hrvatskoj kako bi pomogla svojima. U domovini svojih predaka završila je i fakultet, te se udala i dobila prvo dijete.

Prošla je i izbjeglištvo, a budući da je s članovima obitelji tada živjela samo od humanitarne pomoći, odlučili su otići u Čile. No, ubrzo se dogodila tragedija – Darinkin suprug je prije 22 godine preminuo od električnog udara.

Zagrepčanin s berlinskom adresom Domino Santro (61) još se kao mladić otisnuo u bijeli svijet - skitao je po Italiji, Francuskoj, Danskoj, a 1998. otišao je u Meksiko, da bi kasnije živio i u Kaliforniji.

"Promijenio sam 21 zanimanje. Ja sam umjetnička duša i treba mi pet ventila da ispustim svu napetost. Sviram, pjevam, pišem, izdao sam i knjigu s kratkim pričama i receptima", otkriva Domino, koji živi u ruralnom dijelu grada bez vode u kući. Ima je, naime, samo u svojemu vrtu gdje uzgaja trešnje, šljive, breskve, jagode, paprike i rajčice.

Vjerna žena koja ne puši

Uz bavljenje poljoprivredom i voćarstvom, Domino pjeva u zboru, svira četiri instrumenta i piše. Koliko obožava žene svjedoče njegova četiri braka u kojemu je dobio čak devetero djece, od kojih je najmlađe staro 8 godina, a najstarije ima 32.

Domino veli da bi se napokon volio smiriti i uz sebe imati vjernu ženu koja ne puši i ne nosi previše šminke. Vjernu zato, jer su ga, tvrdi, sve četiri žene prevarile u braku.

"Sva djeca nisu imala priliku da ih ja odgojim i sad imam devetero djece, a sam sam", kaže Domino, koji zadnje tri godine živi u samoći, i to prilično minimalistički.

Iz grada Lethbridgea je u "Ljubav je na selu" s hrvatskim iseljenicima stigao i Srećko Ponjavic (33), Kanađanin treće generacije (otac mu je rođen u Kanadi, a majka u Hrvatskoj).

"Iako se osjećam kao Kanađanin, kulturološki sam više Hrvat", kaže Srećko, koji je na farmi počeo raditi s osam godina - s 10 je već radio pola, a s 12 puno radno vrijeme. Školu nije zapustio, pa je radio na zemlji i tijekom studija (završio je dva fakulteta).

Zaposlen je kao menadžer za financijske usluge u prodavaonici automobila, a ostatak vremena provodi na farmi zajedno s ocem, gdje na 130 hektara uzgajaju pšenicu, žito, a bave se i stočarstvom.

Želju gasi ćevapima

Ljubav u RTL-ovu showu traži i Australac hrvatskog podrijetla Zdravko Jack Vukoja (51) čiji su roditelji iz Lijepe naše otišli trbuhom za kruhom dok je još bio beba. Jack je često nostalgičan pa nerijetko, dok šeće plažom, mašta o Dalmaciji, a kada se zaželi domovine, ode - na ćevape!

"Bez ćevapi nema života", kaže vlasnik građevinske firme, koji se bavi i uzgojem ovaca na vlastitoj farmi. Iako živi sam, Jack ima dvoje djece, Martina i Miru, iz braka s bivšom suprugom koja se vratila u rodnu Norvešku. Sebe opisuje kao dobru, zabavnu, tvrdoglavu i pomalo otkačenu osobu ili, kako bi ga njegovi prijatelji opisali, "pravog Hrvata".
"Ja sam više za povjerenje, što je suprotno od avanture", kaže Jack, koji bi volio da ga partnerica nadahnjuje i čini boljom osobom. Ne mora, veli, biti pretjerano mlada, bitno mu je da je zgodna i da ima lijep osmijeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 05:39