StoryEditor
ShowbizNastavak skandala

Toksična atmosfera i seksualno uznemiravanje: zbog optužbi, otpuštena tri glavna producenta Ellen DeGeneres showa

Piše L.L.
18. kolovoza 2020. - 11:12
Hubert Boesl/AFP

Tri vrhunska producenta Ellen DeGeneres Showa otpuštena su zbog optužbi za nedolično ponašanje i seksualno uznemiravanje. Glasnogovornik Warner Brothersa potvrdio je da se emisija "razdvojila" s izvršnim producentima Edom Glavinom i Kevinom Lemanom i izvršnim koproducentom Jonathanom Normanom.

U priči objavljenoj početkom ove godine, nekoliko bivših zaposlenika izjavilo je za Buzzfeed News da su iskusili rasizam dok su radili na showu, koji je osvojio više od 60 nagrada Emmy od kada je prvi put emitiran 2003. godine. Ed Glavin i Kevin Leman negirali su optužbe na svoj račun, dok Jonathan Norman nije ništa javno komentirao. Bivši zaposlenici optužili su Gavina za neprimjereno diranje i vodstvo zastrašivanjem i strahom, dok su Leman i Norman optuženi i za seksualno uznemiravanje.

image
Admedia, Inc/Ddp Usa/Profimedia

U ranijim izjavama za Buzzfeed News, Leman je negirao "bilo kakvu seksualnu neprimjerenost", a Norman rekao da "100% kategorički negira sve navode". DeGeneres se u početku se distancirala od tvrdnji o toksičnom radnom okruženju, rekavši u e-mailu poslanom na adrese zaposlenika da su je "pogrešno predstavili ljudi koji rade sa mnom i za mene", no potom se ispričala svom osoblju i rekla da joj je "drago što su joj ukazali na probleme".

Brojni poznati poput pjevačice Katy Perry i komičara Kevina Harta podržali su donedavno omiljenu svjetsku voditeljicu, no mnogi su se izjasnili protiv nje, primjerice glumac Brad Garrett iz serije "Svi vole Raymonda".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 12:11