StoryEditor
Showbiz'THE DARK TOWER'

Tmurni dan u Splitu kao stvoren za revolveraški obračun ispod Grgura Ninskog: da je akcija samo odglumljena otkrili su Ikeini kišobrani; Evo zašto konji jašu kroz Palaču

Piše M.K.
13. svibnja 2019. - 16:13

U Splitu je u tijeku snimanje serije od koje Amazon Studios očekuju puno, apsolutno da premaši svoju neuspješnu prethodnicu iz  2017. godine, u kojoj su, da baksuz bude veći, igrali zvjezdani Idris Elba i Matthew McConaughey.

Ipak, adaptacija književnog serijala "The Dark Tower", moćnog autora Stephena Kinga, doživijela je fijasko, pa se produkcija, koja upravo snima u unutar i izvan zidina Dioklecijanove palače, želi što više distancirati od prethodnika koji je podbacio.

Serija će se, kako se saznaje, sastojati od 13 jednosatnih epizoda, a pripremali su je Glen Mazzara (The Walking Dead), Akiva Goldsman (Titans, Star Trek: Discovery) i Stephen King. 

U fokusu radnje je mladi Roland Deschain iz duge loze Revolveraša, kao i njegova skupina “ka-tet” koja se sastoji od Cuthberta Allgooda, Alaina Johnsa, Ileen Ritter, Jamieja De Curryja i njegove djevojke Susan Delgado.

Glavni negativac je Marten Broadcloak. On će imati aferu s Rolandovom majkom, što će pokrenuti val bijesa koji će značajno utjecati na radnju.

Upravo će afera natjerati Rolanda da pokupi svoje pištolje i krene u potragu za Broadcloakom, što će pak rezultirati da njegov otac Steven krene za njim…

Današnji tmurni dan u Splitu ispostavio se kao naručen za akcijske scene uz topot konja kroz palaču.

Gradske kulise i u ovom kontekstu izgledaju potpuno uvjerljivo, tako da nema prepoznatljivih Ikeinih kišobrana, kojima je, čini se, zbrinut cijeli filmski set, prolaznici bi imali dojam da se vremenski stroj zaista poigrao s njima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 05:41