StoryEditor
Showbiznjenih 60 godina pjesme

'Ta ljubav treperi u meni, jer Split je moj grad, uvijek je bio': Tereza napunila splitski teatar, razdragana publika pokazala joj silno poštovanje

Piše Tanja Šimundić Bendić
14. svibnja 2018. - 01:24
tereza_hnk13-130518

Istina je, sve se vraća, sve se plaća, dobro je to uvijek pjevala Tereza, ali i pokazala na svom primjeru na splitskom nastupu pod nazivom "To sam ja", održanog u nedjelju navečer u okviru koncertne proslave 60 godina scenskog rada. Tereza nikada nije krila svoju ljubav prema ovom gradu, uvijek je to isticala, diveći se njegovoj iskrenoj publici. A Splitu to promaknuti ne može, pa joj je to i vratio dupkom punim kazalištem, aplauzima, zajedničkom pjesmom, ustajanjima na noge kako bi divi kao što je Tere pokazao svoje silno poštovanje.

-Ta ljubav treperi tu, u meni, jer Split je moj grad, uvijek je bio. Uvijek će i biti – potvrdila je to Tereza, kojoj je koncert u splitskom HNK, priznala je to nedavno, bio duboka želja.

Gradu se sinoć stvorila pred vratima, baš kao u stihovima iz jedne od svojih skladbi. Dočekala su je širom otvorena, s publikom željnih njenih antologijskih pjesama, Nonota i mandolina, Starih ljubavi, Larine pjesme, dubrovačkih zvona, starog opusa, upotpunjenih novim skladbama. Nije ih bilo lako odabrati, u 60 godina rada utkala je nekoliko desetina solističkih koncerata, više od 50 albuma, više od 1200 snimljenih pjesama.

- Mi Dalmatinci moramo biti ponosni što imamo umjetnicu poput Tereze Kesovije. To je nešto što se duboko treba poštivati – rekao je moderator sinoćnje glazbene poslastice Goran Pelaić.

Mala iz Konavala, dalmatinsko dite koje je osvajalo velike dvorane u inozemstvu, glazbenica kojoj je Pariz pjevao pod nogama, više od dva i pol sata sa splitskom je publikom proletjela kroz 60 godina umjetničkog rada. Sa svojim četveročlanim orkestrom predvođenim maestrom Joškom Banovom, odvela ih je na putovanje, pozdravivši pritom i Dioklecijana koji je svoj velebni dom sagradio u najlipšem dilu svita, taman usrid Splita.

Pokazala je i svoju nježnu stranu i na jučerašnji Majčin dan, kada je s organizatorima koncerta Anet Rožić Lesić i Picaferajom, te Ivanom Bubalom kojem se sinoć posebno obratila, dio sredstava donirala splitskoj Udruzi Srce. Kada je Tereza u pitanju dozvoljava se biti i patetičan, pa kazati kako se diva dalmatinske scene i ovaj grad baš vole. Pa kako joj je to direktorica Turističke zajednice grada Splita po splitski rekla - 'Zdrava nam i vesela naša Tere bila i do skora opet u Split nam došla

#TEREZA KESOVIJA

Izdvojeno