StoryEditor
ShowbizU 79. GODINI

Svijet ga oplakuje: od raka pluća preminuo omiljeni glumac iz kultnih serija koje upravo gledamo na televiziji: 'Svaki put kada budem gledao prema zvijezdama mislit ću na tebe, prijatelju moj'

Piše M.Dr.
9. prosinca 2019. - 11:26
rene

U 79. godini napustio nas je američki glumac i pjevač René Auberjonois, domaćoj publici najpoznatiji po ulozi Oda iz kultne televizijske SF drame Zvjezdane staze: Deep Space Nine.

Glumac je preminuo u nedjelju, 8. prosinca u svom domu u Los Angelesu, od raka pluća, piše theguardian.

Glumačku karijeru započeo je početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, no prvu veću priliku da pokaže svoj talent dobio je u seriji MASH. Prije nego što je 1993. godine zaigrao šefa osiguranja postaje DS9, redarstvenika Oda, Auberjonois je imao jednu od glavnih uloga u komediji Benson.

 

Gostovao je i u TV serijama Umorstvo, napisala je, The Outer Limits, Chicago Hope, Stargate SG-1, Pravda za sve, Frasier, Star Trek: Enterprise, Warehouse 13, Zločinački umovi, Uvod u anatomiju, Dobra žena, te Igre moći.

U odvjetničkoj drami Davida E. Kelleyja Boston Legal pet je sezona igrao savjetnika Paula Lewistona u odvjetničkom uredu Crane, Poole & Schmidt.

Rođen je u New Yorku 1940. godine, a bio je sin sin Fernanda Auberjonoisa, švicarskog dopisnika za američke novine te unuk švicarskog slikara post-impresionista koji se isto zvao René Auberjonois.

Fanovi i prijatelji opraštaju se putem društvenim mreža od glumca.

 

Njegov kolega iz serije, Armin Shimerman napisao je...

'Njegova posljednja poruka koju mi je poslao ovako je glasila - 'Ne zaboravi...' Znam da ga ja, Kitty, ali i svi koju su ga poznavali nikada neće zaboraviti. Svijet se čini tako praznim. Voljeo sam ga.'  - napisao je na Twitteru.

-Ovo je ogroman gubitak. Nedostajat će nam. Svaki put kada budem gledao prema zvijezdama mislit ću na tebe, prijatelju moj  - dirljivo se sa glumcem oprostio njegov kolega, glumac Georgei Takei.

 

Zvjezdane staze američka je znanstveno-fantastična serija nastala 60-ih godina prošlog stoljeća. Tvorac je producent  gene Roddenberry. na osnovu originalnih serija iz 1966. godine nastalo je još pet serija i jedanaest filmova.

Serija promiče idiličnu budućnost u kojoj su ljudi i druge rase koje su dostigle stupanj razvoja koji omogućuje putovanje brzinama bržim od svjetlosti , takozvali Warp pogon, te su se udružili u Ujedinjenu Federaciju Planeta, nalin UN-u. Radnja se odvija od 21. do 24. stoljeća.

Serija upućuje na probleme iz stvarnog života, rat, borba za prevlast, razlike u klasama, imperijalizam, neravnopravnost spolova..

#ZVJEZDANE STAZE#STAR TREK#MASH#RENE AUBERJONOIS

Izdvojeno