StoryEditor
Showbizšesnaest sjevernjačkih ljepotana na najsunčanijem otoku vježba i snima promotivne materijale

Švicarski misteri okupirali Hvar

Piše PSD.
13. ožujka 2008. - 11:28
rgx time: 0.00039911270141602
Već od rana jutra, od šest sati, dečkima počinje žestoki ritam; zatekli smo ih kako se brišu ručnicima nakon snimanja u moru, uslijedili su sklekovi...

Žestoki radni ritam počinje od ranog jutra /Joško Šupić / CROPIX
Pravi testosteronski udar ovoga je tjedna pogodio Hvar; ne, nije u pitanju posjet nosača zrakoplova, ali zato šesnaest mladih Švicaraca, pretendenata na titulu Mistera Švicarske, sa svom popratnom logistikom upravo na najsunčanijem otoku snima promotivni materijal uoči izbora, koji će se održati 5. travnja u Teatru Elf u Zürichu!

Dakako, što je za hrvatski turizam najvažnije, istom će se prilikom pred gledateljima nekoliko nacionalnih i lokalnih televizija u Švicarskoj emitirati spotovi snimljeni na različitim lokalitetima Hvara i Paklenih otoka, a bolje promocije za nadolazeću sezonu nema, istaknula je Nevenka Fuchs, direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Zürichu i najzaslužnija osoba za realizaciju projekta.

- Nekoliko godina pokušavamo ‘dovabiti’ Švicarce da upravo u Hrvatskoj naprave medijski materijal koji će biti eksponiran na najuglednijem izboru ljepote, ujedno i jednom pet od najvažnijih i najskupljih godišnjih televizijskih proizvoda u Švicarskoj. Znate, za ovakvu stvar su se borile sve mediteranske zemlje jer je tajming sjajan, upravo u vrijeme najvećih turističkih bukinga -pohvalila se Fuchs.

Hrabri misteri na prohladnom Bonju

Već od rana jutra, od šest sati, dečkima počinje žestoki radni ritam; u jutro našeg posjeta Hvaru zatekli smo ih kako se brišu ručnicima nakon snimanja u moru, da bi ih već potom čekalo uvježbavanje koreografije na platou čuvene plaže Bonj pod strogom palicom Nadine Imboden, jedne od najpoznatijih televizijskih koreografkinja u Švicarskoj.

Tijekom treninga ni švicarske snimateljske ekipe nisu mirovale, vrijedno su bilježile “svaku kap znoja”, koji je tekao u potocima iako je vani, čak i za hvarske prilike, bilo prilično hladno. Na naš upit da fotografiramo kandidate, zamalo smo dobili odbijenicu od Svena Sarbacha, vodećeg TV producenta.

- Treba vam čak pet minuta?! Raspored nam je pretrpan, ali kad već tako ljubazno pitate... -  smekšao se mladi Švicarac.

Red, rad i ljepota na švicarski način - od profesionalaca bismo, jamačno, i mi mogli nešto naučiti.

Bez zahtjeva

Pedesetak sudionika iz Švicarske, predstavnici nacionalnih televizijskih, ali i lokalnih kuća, te novinari zajedno sa zvijezdama spektakla ljepote zakupili su gotovo cijeli kapacitet hotela ‘Adriana’, u kojemu, doznajemo od ljubazna osoblja, nisu imali posebnih prohtjeva.SVICARCI3-110308.1
Kamere su bilježile svaku kap znoja pretendenata na titulu najljepšeg Švicarca

Izdvojeno