StoryEditor
Showbiz'NIŠTA OD ĆEVAPA!'

Svi su navijali za nju i njenu romansu s Dinom Jelusićem, atraktivna glumica se sprema na životni preokret u Sarajevu: Živjet ću s cimericom, ne znam gdje mi je glava...

Piše Klara Rožman/Jutarnji list
24. rujna 2019. - 11:55
thaller00

"Iskreno, nije mi bilo svejedno uoči izlaska na prijemni ispit za studij glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. No sama sebi sam rekla da ne mogu ništa izgubiti.

I nisam izgubila, nego sam dobila! Puno sam dobila i ponosna sam što mogu reći da sam primljena na prvu godinu studija glume!" - otkrila je u razgovoru za Jutarnji Tara Thaller, zvijezda serijala "Uspjeh", koju televizijska publika u Hrvatskoj zna i po rolama u serijama "Čuvar dvorca" i "Pogrešan čovjek", te nastupima u HRT-ovom showu "Zvijezde pjevaju", u kojem je pobijedila u paru s Dinom Jelusićem.

Tara je prije dvije godine pokušala upisati Dramsku akademiju u Zagrebu, no kako tada nije prošla, počela se baviti glumačkim poslom. Zbog čega ove godine opet nije okušala sreću u Zagrebu?

"Dugo sam vagala tu odluku, a vaganje je toliko potrajalo da su prošli svi rokovi. No, tijekom boravka u Sarajevu na Sarajevo Film Festivalu družila sam se s ljudima koji su mi ishvalili sarajevsku Akademiju pa sam odlučila pokušati tamo - otkriva lijepa glumica.

Oduševljena je svojim budućim gradom.

Tražimo namješten stan

"Sarajevo mi se jako dopada, imala sam priliku više puta tu boraviti. No, trenutno sam u potrazi za stanom u kojem ću živjeti, najvjerojatnije s cimericom, mojom novom kolegicom na studiju glume" - otkriva 21-godišnja Zagrepčanka, koja je za prijemni na Akademiji pripremila dio iz "Antigone", "Sjaja u travi" i "Pjesmu mlade djevojke" Slavka Mihalića.

"Sve je dobro prošlo, a sada sam u gužvi jer se u svega nekoliko dana moram preseliti u novi grad. Doslovno ne znam gdje mi je glava!" - priznaje Tara, potvrđujući tako da je selidba s pravom svrstana među događaje koji izazivaju najvišu razinu stresa.

"Selit ću se vjerojatno u nekoliko etapa. Za prvu ruku, iz Zagreba ću u Sarajevo donijeti jesensku odjeću i obuću. Tražimo već namješten stan. Što se kvarta tiče, uvjet nam je da se nalazi blizu Akademije scenskih umjetnosti" - otkriva Tara, koja se jako veseli svemu što je čeka kao studenticu.

Jedva čeka Ermina

"Željna sam stjecanja novih znanja, a nestrpljivo čekam predavanja kod profesora Ermina Brava, docenta na predmetu Gluma" - priča Tara o jednom od najnagrađivanijih glumaca u BiH, koji je igrao u filmovima "Remake", "Grbavica", "Na putu", "U zemlji krvi i meda", kao i u brojnim kazališnim predstavama.

Taru, koja je ovo ljeto otputovala u New York kako bi snimila švicarski film "Hungry Saints", neko vrijeme nećemo moći vidjeti u novim ulogama. Naime, kako bi se mogla posvetiti studiranju, Tara će moguće poslovne obveze ostaviti sa strane.

Ništa od ćevapa

"Prve dvije godine dok sam na Akademiji imam zabranu snimanja, ali postoji opcija zamrzavanja godine ako mi se baš dogodi ponuda koja se ne odbija!" - napominje Tara, koja će biti među rijetkima koji tijekom boravka u Sarajevu neće kušati čuvene sarajevske ćevape.

- Vegetarijanka sam već petnaest godina, kao i moja mama, moje sestre i brat. Meso sam prestala jesti kad mi je bilo šest godina, jer sam u to vrijeme gledala film "Charlotteina mreža", koji priča o prijateljstvu djevojčice i praščića.

S vremenom sam, baš kao i svi moji, shvatila da mi vegetarijanska prehrana najviše odgovara.  U Sarajevu sigurno neću gladovati, to bi bilo nemoguće kraj svih onih krasnih pita, izvrsnih zeljanica i fenomenalnih sirnica - kaže Tara koja je izuzetno vezana uz svoju obitelj.  

"Moji su već naviknuli na to da me zbog posla po nekoliko tjedana nema doma, no ovo je sada drugačije, jer selim na duže vrijeme u novi grad i novu državu. No, srećom, nije daleko..." - zaključuje mlada glumica.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 15:10