StoryEditor
Showbiz‘AUTORI SU PRODUKTIVNI‘

‘Sve može stat‘, al‘ na Prokurativama će se i dalje pivat!‘: Tomislav Mrduljaš otkrio termin Splitskog festivala, kao i plan da ga ‘gurne u grad‘. ‘Neka sve živne...‘

Piše M.P.
10. ožujka 2021. - 11:09

"Sve može stat', al' na Prokurativama će se i dalje pivat" - rekao je za Radio Dalmaciju direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš i najavio da će se 61. izdanje festivala održati 8., 9. i 10. srpnja, a žele ga i pojačati nizom događanja.

I ove godine održat će se Splitski festival, i to 61. po redu, potvrdio je Mrduljaš u showu "Dobar dan, Dalmacijo", u razgovoru s Ines Nosić i Gordanom Vasiljem.  

"Pripremamo punom parom festival, kao da će biti najnormalniji, kao svih prethodnih godina i trudimo se da ga osmislimo što kvalitetnije.

image
Tomislav Mrduljaš, direktor Splita 2021.
Joško Šupić/Cropix


Imamo izuzetno veliki broj najava izvođača i autora koji su svo ovo vrijeme bili kreativni kod kuće, uz svoje gitare i klavijature, i zaista mislim da će biti kvalitetna godina što se tiče autorskog rada" - rekao je Mrduljaš.

Ove godine imaju posebno velike planove.

image
60. Splitski festival zabavne glazbe, retrospektivna večer: Doris Dragović
Duje Klarić/Cropix


"S obzirom na cijelu krizu, u razradi je čak jedan novi moment, da pokušamo festival gurnuti u grad uz još niz događanja u tih desetak dana festivala, da cijeli grad živne, da svi znaju da se Split događa, da pružimo jedan novi i kvalitetniji sadržaj i turistima u gradu" - kazao je dugogodišnji prvi čovjek Festivala.

Situaciju s pandemijom prate, a nadaju se najboljem.

image
60. Splitski festival zabavne glazbe: Doris Pinčić i Tedi Spalato
Duje Klarić/Cropix


"Nadamo se da će se stvari stabilizirati i da ćemo moći napraviti najnormalniji festival, da se ljudi druže, da ponovno zapjevamo, iznjedrimo nove pjesme i tako nastavimo našu tradiciju" - zaključio je Mrduljaš.

item - id = 1082938
related id = 0 -> 1115124
related id = 1 -> 1111845
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 13:10