StoryEditorOCM
ShowbizPRATI SE SITUACIJA

Sve je izglednije da ovog ljeta nema Ultre: otkazana je u Miamiju, čeka li takav scenarij i Split?

Piše Vinko Paić
5. ožujka 2021. - 22:15

Brojčanik na službenoj stranici Ultre i dalje odbrojava dane do splitskog izdanja ovog popularnog festivala elektroničke glazbe. Još točno 125 dana ostalo je do prve od tri večeri u Parku Mladeži 9. srpnja (preostale dvije na rasporedu su 10. i 11. srpnja).

Pitanje je, međutim, hoće li se Ultra u Splitu ove godine održati, a sudeći po tome da je zbog pandemije koronavirusa drugu godinu zaredom otkazana u Miamiju, sve je izglednije da takav scenarij čeka i grad podno Marjana.

Ultra se u Miamiju trebala održati 26., 27. i 28. ožujka, no sada je prebačena za isto razdoblje iduće godine.

- Slijedom trenutne situacije oko Covida-19, nažalost, primorani smo pomaknuti Ultra Miami za 2022. godinu. Razumijemo vaše nezadovoljstvo i frustraciju, međutim, želimo producirati najbolju Ultru u povijesti festivala. S nestrpljenjem vas ponovno očekujemo na našem plesnom podiju gdje ćete doživjeti nezaboravne uspomene, stoji na službenoj Facebook stranici festivala.

Identična priča odvijala se i prošle godine kad je zbog straha od širenja koronavirusa prvo otkazana upravo Ultra u Miamiju, da bi sredinom svibnja stigla i službena obavijest kako se odgađa Ultra u Splitu.

image
Ultra je u Splitu posljednji put održana 2019. godine.
Zvonimir Barisin/Cropix

Unatoč pandemiji neki veliki događaji poput Eurosonga, Europskog prvenstva u nogometu i Olimpijskih igara ove se godine planiraju održati i spremljeni su različiti scenariji glede publike. Čini se da Ultra takve scenarije nema s obzirom da je gotovo nemoguće održati sigurni razmak među tolikom masom pa je cjepljenje najizglednije rješenje i jedan od preduvjeta za ponovno održavanje ovog popularnog festivala.

Organizator Ultre Joe Bašić na Enteru Zagreb početkom veljače rekao je kako vjeruje da će se kroz 60 dana moći bolje procijeniti okolnosti vezane za Covid i mogućnosti organizacije festivala.

- Kao odgovorni organizatori pratimo događanja, usko surađujemo s vlastima, svima koji su nadležni za donošenje odluka za sigurnost posjetitelja i festivala. Na međunarodnom nivou surađujemo s više grupacija ljudi koji pokušavaju naći rješenje za budućnost festivala, od covid putovnice do brzih testova. Bio sam na više tih razgovora, pokušava se naći rješenje, ali nažalost, teško je tu biti pametan. Svaki dan se nešto mijenja i mi kao ozbiljni i odgovorni organizatori nismo u mogućnosti ništa potvrditi. Mi, isto tako, ne možemo donositi odluke bez službene odluke od strane države i grada, kazao je Bašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2022 20:48