StoryEditor
ShowbizPred očima nacije

Stravičnu dijagnozu saznala pred kamerama: otkriveni potresni detalji iz života najkontroverznije reality zvijezde

Piše JL
22. kolovoza 2019. - 23:10
67260939_2407344262665811_5012473264185851895_n

Jedna od prvih velikih britanskih reality zvijezda, Jade Goody, koja je preminula od raka vrata maternice 2009., a proslavio ju je Big Brother, te je vijesti doznala na najgori mogući način. Da boluje od smrtonosne bolesti, priopćili su joj telefonski drugi dan nakon što je ušla u kuću indijske verzije Big Brothera, piše Jutarnji list.

Snimka se pojavila deset godina nakon njezine smrti u novom dokumentarcu o njezinom životu ‘Jade: The Reality Star Who Changed Britain’ i šokirala gledatelje. 

Naime, Jade je pristala na sudjelovanje u indijskoj verziji Big Brothera 2008. nakon što se godinu dana ranije našla na meti kritika zbog rasističkih komentara na račun reality kolegice Indijke Shilpe Shetty. No, majka dvoje djece već je nakon dva dana morala napustiti show i vratiti se u Englesku jer je dobila strašnu dijagnozu - rak vrata maternice. Vijest su joj saopćili telefonski u popularnoj ispovjedaonici showa, a producenti su odlučili emitirati njezinu emotivnu reakciju. Prikazali su i trenutak kad u suzama vijest prenosi ostalim stanarima i oprašta se od njih. Da stvar bude gora, Jade u tom trenutku nije znala da je sve to emitirano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jo's Cervical Cancer Trust (@joscervicalcancertrust) on

- Nisam imala pojma da snimaju razgovor. To jednostavno nije bilo u redu. Osjećala sam se užasno usamljeno jer sam bila posljednja koja je saznala dijagnozu i samo sam htjela da me netko zagrli - rekla je kasnije za Channel 4.

Obožavatelji su danas, deset godina kasnije ogorčeni zbog ove odluke indijske televizije, piše Daily Mail.

‘Ne mogu vjerovati da su emitirali trenutak kad je saznala da ima rak’, ‘Zamislite da vam saopće tešku dijagnozu na televiziji da cijeli svijet vidi… Dok ste tisućama kilometara daleko od prijatelja i obitelji, sami, okruženi strancima’, Skroz sam zaboravila da je Jade bila u indijskom BB-u kad je saznala da ima rak. Užasno je to što su prikazali snimku i što je nisu odmah izvukli iz kuće’, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Dokumentarac u zadnjem dijelu pokriva posljednje mjesece Jadeina života, od dijagnoze do vjenčanja koje je organizirano mjesec dana prije njezine smrti, te sprovoda. Jade je nažalost dijagnozu dobila prekasno. Unatoč kemoterapijama i zračenjima rak se proširio na debelo crijevo, jetru i organe na području prepona. Britanka je tad odlučila da će nastaviti sa snimanjem realityja dok god može kako bi osigurala što veću financijsku pomoć svojim sinovima Bobbyju i Freddieju, danas 15 i 14 godina starim, o kojima je brigu preuzeo otac Jeff Brazier. 

 

Jade je umrla u snu 22. ožujka 2009. Imala je samo 27 godina. Uz nju su bili majka i suprug Jack Tweed.

Nakon njezine smrti obožavatelji, ali i brojne zvijezde hvalili su njezin potez što je do kraja s javnosti dijelila sve traume koje proživljava te tako svakako podigla svijest o raku vrata maternice i nužnosti redovnih pregleda. Njezina bitka s rakom potaknula je Državni zavod za zdravstvo na reviziju nacionalnog programa o obaveznim ginekološkim pregledima.

Svaki detalj njezine bolesti punio je stupce novina, časopisa i televizijskih emisija. Njezino zdravstveno stanje komentirao je čak i tadašnji premijer Gordon Brown. Zahvaljujući Jadeinoj borbi za život, medicinske statistike zabilježile su znatan porast preventivnih ginekoloških pregleda. Fenomen je nazvan efektom Jade Goody.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @emskij on

Jade Goody je radila kao 21-godišnja zubna tehničarka u južnom Londonu kad je preko noći postala slavna ušavši u Big Brother kuću. Tijekom boravka u kući uglavnom su joj se rugali zbog neznanja. Primjerice rekla je da se Cambridge nalazi u Londonu, a pogriješila je i neke druge zemljopisne pojmove. Tračala je sustanare, opijala se i skinula se uživo na televiziji. Kad su je izbacili iz showa glasovima gledatelja, proglašavali su je ‘najomraženijom ženom u Britaniji’.

Sinove je dobila u vezi s TV voditeljem Jeffom Brazierom, no s njim se razišla 2004. Dvije godine kasnije zaljubila se u reality zvijezdu Jacka Tweeda za kojeg se i udala prije smrti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soooo the latest internet/social media fad is the #10yearchallenge where everyone and their Granny’s are sharing photos of how they looked 10 years ago.....had a few 🤣 and 😮 moments looking at all your photos.... However, I’m gonna change it up a gear.... To the younger girls on my social media feeds, incase you don’t know....the girl in the picture is Jade Goody.....10 years ago this girl lost her fight for life against Cervical Cancer......at 27.....27 years old, leaving two young boys and a family that doted on her! Cervical Cancer can be detected by ensuring you go for your cervical smear tests....which we know a lot of girls are mortified at going for as they’re too embarrassed or scared 😟 A 5 minute test that may save your life. Being a Wax Specialist I see many of you girls who admit you haven’t been for a smear or too scared to do so, yet, you have me wax you for 20 minutes?? (Hey I know I’m good but I’m no life saver) I’m willing to offer every girl with a confirmed Smear Test Appointment a completely FREE OF CHARGE Bikini Wax.... If you’re brave enough to face me with a Spatula be brave enough to face a Nurse with a swab, and I’ll prepare you for your 5 minute appointment. #10years #smeartest #smeartestawareness #cervicalcancer #cancer #awareness #raisingawareness #jadegoody #jadegoodyeffect #glasgow #waxspecialist #hollywoodwax #brazilianwax #freewaxforsmear #cmongirls #lifesaving #scotland #nhs #lowersmeartestage

A post shared by Waxing By Debbie (@waxing_by_debbie) on

 

#REALITY SHOW#JADE GOODY

Izdvojeno

07. srpanj 2020 09:12