StoryEditor

Stigao obukcijski nalaz: Dino Dvornik umro je od miksa tableta

Piše PSD.
2. listopada 2008. - 18:07

CROPIX

Proslavljeni hrvatski glazbenik Dino Dvornik, koji je prije nešto više od dva tjedna preminuo u snu u svom stanu u Zagrebu, umro je od mješavine tableta koje je uzimao - rekla nam je Danijela Dvornik, Dinova supruga koja je nedavno dobila na uvid obdukcijski nalaz sa Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu.

Dinova je supruga time opovrgava kalkulacije da je Dino umro zbog kokaina ili nekog drugog narkotika.

- Umro je od miksa tih tableta, koje je uzimao nekoliko dana prije svoje smrti. Uzimao je tablete za spavanja, smirenje, protiv boli, antidepresive, a povremeno i metadonsku terapiju. Prema riječima liječnika, njegovo tijelo je bilo u izuzetno dobroj kondiciji i svi su mu organi bili zdravi. Kemijski sastav tih tableta prouzrokovao je komplikacije dišnih putova i on je umro u snu. Nešto slično se dogodilo i Heathu Ledgeru, australskom glumcu koji je također uzeo preveliku količinu tableta za smirenje - kaže Danijela Dvornik.

Prema njezinim riječima, Dino je godinama eksperimentirao s raznim tabletama, pokušavajući svoj svakodnevni stres i napetost ublažiti što je više moguće.

- Ja ga nisam kontrolirala, jer takve osobe i ne možeš kontrolirat. Koristio je apaurine, antidepresive, tablete za bol i sto puta sam mu znala reći da ne valja uzimati te medikamente. Sve je tablete dobivao preko liječničkog recepta, a pio ih je po svom nahođenju, kako mu je organizam tražio. Bilo je dana kada ne bi uzeo ni jednu tabletu, a ponekad bi znao uzeti i više nego je bilo potrebno. To se najčešće događalo u nekim stresnim situacijama. Pretpostavljam da je tog kobnog dana nesvjesno uzeo više tableta nego što je trebao, zaspao je i više se nije probudio. Obdukcija mi nije puno olakšala moju bol. Nikad mi nije pričao o svojim tegobama - kaže Danijela Dvornik.

Tvrdi kako je znala da joj suprug nije umro od droge, jer je posljednjih godina nije konzmirao.

- Znao se “zaigrati“ s tabletama, ali mu nikada nisu prouzrokovale neku neprijatnost. One su, nažalost, bile dio njegovog svakodnevnog života - zaključuje Dinova udovica.

ivica marković

#DINODVORNIK#DANIJELADVORNIK

Izdvojeno

26. lipanj 2020 09:33