StoryEditor
ShowbizANA URŠULA NAJEV

Splitsku glumicu gledat ćemo prvi put u velikom TV projektu, treme je bilo, ali nam priznaje: Ne volim se brčkati u plićaku zone komfora

30. siječnja 2022. - 09:54

Obitelj i ljubav bit će glavne okosnice "Kumova", nove serije koja uskoro starta s prikazivanjem na Novoj TV. Pratit ćemo tri obitelji povezane kumstvom i interesom, a koje će se sukobiti u utrci za novcem i odlučivati o sudbini mjesta. Boreći se za svoje snove, a neki i za golu egzistenciju, stavljat će na kocku ono najvrjednije što imaju.

Iza živopisnih likova serije prepoznat ćemo vrhunsku glumačku postavu, pa ćemo tako u ”Kumovima” gledati Milana Štrljića, Radoslavu Mrkšić, Vladimira Tintora, Momčila Otaševića, Olgu Pakalović, Vedrana Mlikotu i Dariu Lorenzi, koji će opet zajedno stati iza kamera i to nakon 20 godina.
Gledat ćemo i Stojana Matavulja, Barbaru Vicković, Ratka Glavinu, Eciju Ojdanić, Jagodu Kumrić, Petru Kraljev, Antu Krstulovića, Miju Kevo, Konstantina Haaga.

image
Sa Momčilom Otaševićem, svojim partnerom u seriji
 
NOVA TV PRESS

Ako je suditi po foršpanima i prvim najavama, serija bi lako mogla pobuditi veliki interes šire javnosti...
”Kumovi” će nas dovesti u Zaglave, mjesto podijeljeno na dva suprotstavljena tabora. S jedne strane, tu su novopečeni bogataši i gastarbajteri, s druge strane su vlastodršci i starosjedioci, a u sredini kriminalna gospoda iz velegrada.
Svi oni su obitelj, rivali, sumještani, kumovi, odreda osebujni akteri koji bi trebali donijeti pregršt emocija, strast i uzbudljivu radnju.

Serija na male ekrane dovodi i neka nova imena poput Nike Barišić, Lovre Kondže, Domagoja Ivankovića, Mirne Mihelčić, Ive Kraljević, te nama posebno zanimljive Splićanke Ane Uršule Najev koja će prvi put zaplivati u svijetu telenovela. Ova 24-godišnja glumica okušala se u filmu, teatru, a sada su na red došli i mali ekrani...

image
NOVA TV PRESSSerija "Kumovi" uskoro starta s prikazivanjem, a vi ste u svijetu telenovela novo ime i igrate jednu od glavnih uloga. O kakvoj ulozi je riječ, jeste li zadovoljni s njom, koliko se možete poistovijetiti?
- Radi se o doktorici opće prakse koja se nakon studija u Zagrebu vratila u rodne Zaglave gdje radi u ambulanti. Empatična je, pravedna, strastvena, neovisna, ali i jako tvrdoglava i samodostatna. Uloga mi se već od audicija svidjela, šarolika je i u njoj vidim potencijal za brojne nepredvidivosti što mi predstavlja izazov. Sa svakom svojom ulogom se mogu na neki način poistovijetiti, to mi je posao.

Kako je došlo do te uloge i jeste li imali tremu zbog ovog projekta?
Dobila sam poziv za audiciju ovo ljeto. S vremenom se izbor sužavao, a kako sam ljetos snimala u susjednoj BiH, putovala sam sa seta direktno u Zagreb na audicije. Nakon nekoliko tjedana primila sam sretne vijesti. Imala sam ogromnu tremu, nikada nisam sudjelovala u ovakvoj vrsti projekta.

image
Uršula će igrati empatičnu, tvrdoglavu liječnicu
 
Nikola Vilić/Cropix


Na setu su mahom poznati glumci, kakvo je raspoloženje, kako su vas primili..., gdje se serija snima?
- Snimamo pretežito u Zagrebu i okolici, a raspoloženje je takvo da zaboravim da radim. Puno je tu kolega s kojima sam već radila pa i studirala, a one koje sam tek upoznala prihvatili su me jako srčano. Čitava ekipa je jako homogena i entuzijastična što za dugo razdoblje snimanja predstavlja ogroman plus. Užitak je raditi igrajući se i smijući se.


Doza samoće


Kakav uspjeh predviđate seriji?
Kako i sama vučem korijene iz Dalmatinske zagore, prepoznajem dosta autentičnih momenata tijekom snimanja. Ne volim imati velika očekivanja, ali vjerujem da će se velik dio publike poistovijetiti s likovima i situacijama u kojima se nalaze.

Jeste li osobno pratili ovakve TV formate i koji vam je do sada među njima bio najviše po guštu?
- Iskreno, nisam previše. Inače jako rijetko gledam televiziju, preferiram kino i online platforme.

Splitskoj publici ste jako dobro poznati...Što je sa splitskim kazalištem, koliko će biti teško "hendlati" na dva fronta?
- Nisam zaposlena u kazalištu upravo zato da si mogu priuštiti slobodu izbora. Ove godine sam izabrala većinski se posvetiti ovom snimanju. U Split odem kad moram ili želim, sve se da uskladiti.

image
Nikola Vilic/Cropix


Već nekoliko godina živite u Splitu, dok je dio u obitelji u Brazilu. Za razliku od mnogih vaših vršnjaka, vi ste već dugo vremena samostalni, pa se zbog toga vjerojatno i doimate ozbiljnijima za svoje nježne godine. Koliko je takav stil života utjecao na vaš glumački razvoj?
- Mislim da je svakoj osobi, a pogotovo umjetniku potrebna izvjesna doza samoće, tako da smatram da je to imalo izuzetno pozitivan efekt na moj glumački i osobni razvitak. Kad smo sami, čujemo i upoznajemo dijelove sebe koji u uobičajenoj galami i interakciji s drugima ne izlaze na površinu. Izoliranost potiče kreativnost, a kreativnost potiče želju za radom.

Kada ste vi posljednji put bili u Brazilu i postoji li mogućnost da se tamo preselite ili Split zamijenite nekim drugim mjestom?
- Prije pet godina. Uvijek postoji mogućnost za sve u životu, mrsko mi je ograničavati se na trenutno.

Imate li još nekih glumačkih projekata na vidiku?
- Uskoro izlazi premijera mini-serije "Balkanika", moći će se pratiti online od 28.2. Što se tiče daljnjih snimanja, "Kumovi" su na repertoaru do ljeta. Uvijek postoje neke ideje i planovi, no o tome kad dođe vrijeme za to.

image
'Istraživanje i igra su najljepše stvari kod ovog posla'
 
Nikola Vilic/Cropix


Osim glume i glazba je vaša strast... Sa svojim bendom realizirala ste glazbeni projekt "For Amy". Što je s tim umjetničkim područjem?
- Glazba je neizostavni dio mog svakodnevnog života. Trenutno više glazbarim doma nego pred publikom, što zbog glumačkih obveza, što zbog pandemije. Svaki dan nakon snimanja uzmem gitaru i uranjam u drugi svijet, jako mi fale koncerti. Ipak je sve ljepše kad se dijeli s drugima. Planiramo od proljeća krenuti opet s koncertima, gorim od želje i nadam se što skorijim normalnim uvjetima.


Uvijek zaljubljena


Mnogi laskaju vašoj ljepoti i uspoređuju vas sa slavnim svjetskim ljepoticama...Je li to za vas svojevrsno breme ili olakotna situacija?
- Nedavno sam naletjela na intervju s Betty White u kojem govori kako je ženama neoprostivo da budu pametne, duhovite i lijepe, često se moraju odlučiti samo za jedno. To je istina i zato me veseli kad vidim inflaciju žena koje su i lijepe i pametne i duhovite i ne boje se toga. Usporedba s takvima mi laska.

image
Nikola Vilic/Cropix


Kakvim ulogama ponajviše težite i s kojim redateljima bi, da vam se pruži prilika, voljeli raditi?
- Težim tome da uvijek radim nešto novo, ne volim se brčkati u plićaku zone komfora. Istraživanje i igra su najljepše stvari kod ovog posla. Dosad u životu sam igrala širok dijapazon lica, tome se nadam i u budućnosti. Kad bih mogla, svakako bih voljela surađivati sa Sorrentinom, Tarantinom, Lantimosom.

Kakvi trenuci opuštanja vas čine sretnim?
- Sve ovisi o trenutku, nekad me najsretnijom čini druženje s bliskim ljudima, nekad preferiram osamu. Svakako su glazba, priroda i svijet mašte moje glavne terapije.

Mnoge zanima i vaš ljubavni status...jeste li zaljubljeni?
- Uvijek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2022 00:09