Showbiz'Božić, yeah!'

Splitski bend slušateljima za blagdane poklanja svoju ljubavno - božićnu pjesmu; Pogledajte spot snimljen u okićenom Splitu, pojavljuju se i dvije posebne gošće

Piše PSD
5. prosinac 2019. - 16:00
omara00
rgx time: 6.103515625E-5

Ususret blagdanima, splitski Omara Beach Band objavio je prigodni singl pod nazivom 'Božić, yeah!' koji se već vrti na Hrvatskom Radiju Split, Radio Braču kod legendarnog voditelja Vedrana Sesartića i drugim stanicama.

- Želim zahvaliti svim divnim i talentiranim članovima benda, čudesnim suradnicima poput Dinka Tomaša Brazzodura na banju, producentu i ko-aranžeru Tomislavu Miladanoviću, vrhunskom bubnjaru Matku Gaći koji je božićnu pop-pjesmu čvrstim ritmom vratio u naš bazični rock izričaj - Ivan Perić, autor skladbe i frontman Omara Beach Banda, glazbenim poznavateljima poznat i kao bivši član Rokolomotive.

Uz standardnu postavu benda koju, osim Perića, čine Maja Vukojević, pjevačica koja je glas isklesala u školi legendarnog frontmana 'Stijena' Miše Limića, svoj obol su dali i Igor Gomezelj alias Iggy Gomez te Josip Lasić, neslužbeni 'lektor benda'.


Posebno je simpatično što je autor skladbe za svoju božićnu pjesmu angažirao i svoju suprugu Lindu Perić, inače novinarku 'Slobodne', a koja se pojavljuje kao prateći vokal i zvijezda spota. U svemu je sudjelovala i njihova kći Petra koja se također pojavljuje u spotu, a kako kaže Perić, bila je angažirana kao asistentica i savjetnica na aranžmanu.

Spot je snimljen dijelom u glazbenom studiju benda, a dijelom na blagdanski okićenim splitskim ulicama.

Šarolikom postavom upravlja čovjek iz sjene, manager Tomislav Šunjić Tomas, koji je godinama vodio brigu o bendu 'Poludi', pijanista Marina Limića mlađeg, koji je studijski suradnik Omara Beach Banda, no zbog preseljenja u Koeln nije sudjelovao u ovom blagdanskom projektu.

 

Ovo je, inače, drugi singl Omara Beach Banda, nakon skladbe 'Ja sam vjetar' za koju je tekst napisao pokojni Mato Janjić, legendarni hrvatski vitez specijalac, a čije su stvaralaštvo i duh, otkrivaju članovi benda, edan od osnovnih pokretača, ranije Rokolomotive, a sada i OBB-a.

Autor video-broja je sam Perić, inače profesionalni snimatelj, a uz članove benda u spotu se pojavljuju Bruna, Ivan, Tonka, Bartul i Sunčica Fistanić te Irma Gomezelj. 

- Posebnu zahvalu dugujemo Udruzi Combo, Maku Jovanoviću, Zvonimiru Ramiću te splitskom klizalištu u Đardinu. Nadamo se da će vam zvuci ove skladbe dodatno uljepštati ovaj najveseliji dio godine - poručuje Perić.