ShowbizOTVORENA ZA SVE

Splićanka Lana Ivanišević odlučna je uspjeti u svijetu mode: To što sam Goranova nećakinja više će mi odmoći, ne igram na tu kariku! Ipak nam priča o njemu i Đokoviću...

Piše Joško Dadić

Nadolazeća zvijezda splitske i hrvatske modeling scene Lana Ivanišević (21) nedavno je počela raditi za modnu agenciju "Royal Models" Damira Puhalovića i tvrdi – spremna je na zahtjevan i izazovan rad u poslu modelinga.

Završila je Privatnu jezičnu gimnaziju Pitagora u Splitu, a na pitanje o planovima za daljnje školovanje kaže:

- Trenutno namjeravam upisati tečaj za vizažisticu te ću, ako budem imala vremena, a vjerojatno ću imati, nastaviti s učenjem ruskog jezika, koji sam dosad učila jednu godinu u Pitagori.

Općenito volim strane jezike, melodični su i lako ih pamtim, a ruski je uz to danas tražen u mnogim poslovima – rekla nam je Lana, koja je odlučila napraviti svoj prvi photo-session ekskluzivno za "Slobodnu".

Stala je pred fotoobjektiv na plaži hotela "San Antonio" u Podstrani, u kojem smo obavili i razgovor s Lanom, nećakinjom Gorana Ivaniševića.

Koliko vam u ovom poslu može pomoći ili otežati to što ste članica obitelji Ivanišević, što ste Goranova nećakinja?

– Iskreno, mislim da mi to može više odmoći nego pomoći, jer ja ne igram na kariku nečije nećakinje. Nastupam isključivo sa stavom "Dobar dan, ja sam Lana", i posao modelinga želim vezati isključivo uz svoje ime.

Ali u kontaktu ste s Goranom?

– Jesam. U posljednje je vrijeme dosta bio u SAD-u, radeći s Novakom Đokovićem. Mislim da se nedavno vratio iz SAD-a, uskoro mu je sinu prvi rođendan – kaže nam Lana Ivanišević.

Vraćamo se na priču o modelingu. Pitamo Lanu zašto se odlučila baviti modelingom.

– Do toga je došlo sasvim slučajno. Igoru Cukrovu trebao je statist u njegovu videospotu, a Damir Puhalović tražio je odgovarajuću osobu.

Moja je prijateljica Damiru predložila mene, poslala sam mu nekoliko fotografija i on je kazao "okej, nešto bi se moglo napraviti".

Predložio mi je da se pridružim "Royal Modelsu", prihvatila sam i zasad sve izgleda super.

Gdje sebe vidite u modelingu?

– Modeling me zanima, iako sam malo niža i sa svojih 164 centimetra neću moću raditi modne revije. Ipak, u modelingu je ta visina prihvatljiva za snimanje raznih reklamnih kampanja, kao i za sudjelovanje na natjecanjima ljepote, kao što su izbori za miss.

Prije nekoliko godina nisam se nigdje vidjela blizu fotoobjektiva, ali sad ćemo vidjeti dokle će sve to dogurati. Idem koliko budem mogla ići, vidjet ću kolike su granice, probat ću ići malo dalje od svojih osobnih granica koje sam sebi prije postavljala.

Nitko ne zna kamo će me put odvesti. Naime, uvijek sam voljela taj svijet u kojem je stalno prisutna, pozitivno rečeno, drama, uvijek se nešto događa, uvijek je prisutno iščekivanje.

Također, ljubav prema ljepoti i općenito prema estetici, to je sve nešto što se veže uz modeling.

Dakle, zanimaju vas i izbori za miss?

– Da, zanimaju me. Ja sam to počela pratiti prije nekoliko godina, kad su Dora i Lara Vukušić bile najviše u središtu pozornosti javnosti.

Tada, međutim, nisam mislila da ću biti blizu tog svijeta, isključivo zbog svoje visine. Prije zbog toga nisam imala toliko hrabrosti, zbog svih tih viših cura, ali sada mislim da me to ne bi trebalo spriječiti da se dokažem u modelingu.

Jer tu je bitno da je sve usklađeno u paketu, nije presudna samo visina.

 

Od Dore se može puno naučiti

Spomenuli smo Doru Vukušić. Ona također počinje raditi za "Royal Models"?

– Tako je. Dora će sve sadašnje i buduće cure iz "Royal Modelsa" uputiti u posao. Ona je veliko modno lice i ima veliku ulogu u tom svijetu. Vjerujem da mi ona može dati vrijedne savjete i radujem se susretu s njom, jer će ona svim curama prenijeti svoje znanje.

Sada je samo na svima nama kako će svaka cura znati iskoristiti tu priliku koja nam se pruža. Vjerujem da se od Dore može puno toga naučiti.

 

Ne, nemam momka

– Dosta slušam strane pjesme, a kao mala godinama sam plesala uz glazbu Beyonce i Rihane, pretežno američku pop-glazbu.

Volim i klape, ali ne slušam rock glazbu – kaže nam Lana na pitanje o glazbenim afinitetima. A onda također nezaobilazno pitanje:

Imate li momka?

– Nemam – kratko će Lana.

 

#LANA IVANIšEVIć