StoryEditor
ShowbizBilo je napeto

Splićanin se 'kockao' pa ostao bez 125.000 kn, a nakon njega u stolicu 'Milijunaša' sjeo njegov sugrađanin; Maturanta Stipana zbunilo pitanje na koje je 98% publike znalo odgovor

7. studenog 2019. - 22:09
stipan šarić

Osmu epizodu popularnoga kviza "Tko želi biti milijunaš?" otvorio je 24-godišnji Splićanin Roko Škrabić koji je svoj pohod nastavio iz prethodne emisije s iznosom od 64.000 kuna.

Publika večeras u 'Milijunašu' nije znala koliko je ljudi bilo u Noinoj arki, biste li vi znali?; Splićanin Roko odgovorio točno za 64 tisuća kuna i ide dalje u idućoj emisiji

Novopečenom vlasniku diplome Medicinskog fakulteta preostala su još samo četiri pitanja i joker "zovi". Odlučio je ne iskoristiti ga na 12. pitanju za 125.000 kuna kako bi saznao koliki je promjer kovanice od 5 kuna.

Nakon što je rekao da će jednostavno "gađati", uz prethodnu pretpostavku da joker vjerojatno ne bi znao je li riječ o promjeru od 21,5 mm, 26,5 mm, 31,5 mm ili pak 36,5 mm, izrazio je dvojbu između onoga od 31,5 mm i 36,5 mm. Njegov je konačan, ali i netočan odgovor bio 31,5 mm pa je kviz napustio s 32.000 kuna, piše HRT.

U stolac nasuprot Tarikovu potom je sjeo Hrvoje Tenšek iz Zagreba. Majstor tona u Teatru ITD zatražio je pomoć publike ne bi li otkrio sliči li štitna žlijezda najviše leptiru, kornjači, gušteru ili pužu. Poklonio je povjerenje publici koja je sa 65 posto glasova odgovorila da štitna žlijezda najviše nalikuje na leptira te je zaradio 8.000 kuna.

Uz koji se od ovih pridjeva ne veže njegova Draga - Mošćenička, Bašćanska, Supetarska ili Drvenička - glasilo je 10. pitanje na kojemu se, nakon jokerom "pola-pola" suženog izbora na pridjeve Mošćenička i Drvenička, odlučio za ovaj posljednji te prešao drugi prag osvojivši 32.000 kuna.

Jokera "zovi", svoga znanca, kolegu i pub-kviz "suborca" Marija Kovača upitao je ima li saznanja jesu li dva Norvežanina, Nijemca, Talijana ili Danca bila među šest nobelovaca koje smo uz Nizozemca, Švicarca i dva Francuza dobili 1901. godine. Joker je rekao kako je riječ o dva Norvežanina, što je Hrvoje, nažalost, ponudio kao svoj konačni odgovor na 11. pitanje. Naime, bila su to dva Nijemca, Wilhelm Conrad Röntgen (dobitnik Nobela za fiziku) te Emil Adolf von Behring (dobitnik Nagrade za medicinu). Stoga je kući, kao i njegov prethodnik Roko, otišao s 32.000 kuna.

Posljednji "najbrži prst" večerašnjeg izdanja kviza bio je onaj 18-godišnjeg Stipana Šarića iz Splita. Učenik V. gimnazije imao je namjeru upitati publiku kašlje li, štuca, zijeva ili hrče natjecatelj u Milijunašu kojega nakon prijelaza prvoga praga snađe nehotična kontrakcija ošita. Tarik se našalio kako publika nije voljna odgovoriti mu na to pitanje pa je, iako isprva u velikoj nedoumici oko odgovora, odustao od nauma te rekao da bi natjecatelj spomenutom kontrakcijom počeo - štucati. Osvojio je 2.000 kuna.

Pitanje na kojemu je Stipan "podbacio", iskoristivši čak dva jokera pitanje je: "Kad bi se gđa Bovary i gđa Dalloway iz istoimenih romana našle na kavi, u trač-partiji uživale bi..?". Nakon što je iskoristio joker pola-pola, potom i pitao publiku koje je 98% odgovorilo točno, Stipan je konačno odgovorio točno: Emma i Clarissa. Osvojio je 8.000 kuna, a gledat ćemo ga i u sljedećoj epizodi...

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 17:30