StoryEditor
ShowbizOBLJETNICA SERIJE

Slasni Darcy iz ‘Ponosa i predrasuda‘, jestiva skulptura visoka 180 cm

Piše PSD
5. rujna 2020. - 14:52
Cover Images/Zuma Press/Profimedia

Mr. Darcy je zaista slastan! Torta u prirodnoj veličini u obličju glavnog junaka romana "Ponos i predrasude" Jane Austen, odnosno Colina Firtha koji ga je glumio u sjajnoj BBC-jevoj šestodijelnoj televizijskoj adaptaciji, nakratko je krasio Lyme Park u Cheshireu.

image
Cover Images/Zuma Press/Profimedia

To velebno zdanje u seriji je glumilo Darcyjevo imanje Pemberly, tu je snimljena i ona slavna scena Darcyjeva izlaska iz jezera... Slastičarska umjetnica Michelle Wibowo napravila je 180 centimetara visoku rođendansku tortu u povodu 25. godišnjice serije, a za izradu neobične slastice trebalo joj je 200 sati rada. Među ostalim sastojcima, Michelle je u tortu utrošila po 20 kilograma brašna i masla, te 45 kilograma šećera.

Michelle kaže kako je dosad napravila torte u obličju različitih poznatih osoba, od kraljice Elizabethe II. do Beyonce, ali kaže kako je Darcy na vrhu njezine liste najslasnijih torti koje je napravila, te kako se nada da će se svidjeti i milijunima obožavatelja Jane Austen i serije "Ponos i predrasude".

image
Bbc - Album/Album/Profimedia

U povodom 25. obljetnice serije, ona će se do kraja rujna prikazati na televizijskom programu Drama, možda i Hrvatska televizija, koja je svojedobno prikazala ovu izvanrednu seriju, i nas počasti njezinim novim prikazivanjem.

Inače, Colin Firth i Jennifer Ehle, koja je glumila glavnu junakinju Elizabeth Bennet, tijekom snimanja serije su započeli vezu, ali je ona medijsku pozornost zaokupila tek nakon što se par već razišao.

Colin Firth kao mr. Darcy uvjerljivo je najomiljeniji glavni muški lik među Britancima u povijesnim televizijskim dramama u posljednjih 30 godina. Slijede ga Sean Bean kao Richard Sharpeu u seriji "Sharpe", Tom Hardy kao Heathcliff u "Orkanskim visovima", Jonathan Rhys Myers kao Henry VIII. u "Tudorima", Aidan Turner kao Ross Poldark u seriji "Poldark"...

image
Rights Managed/Mary Evans Picture Librar/Profimedia

Uloga mr. Darcyja dugo je zasjenjivala Firthovu karijeru, ali njegova je neupitna kvaliteta i raznovrsnost ipak došla do punog izražaja, što mu je, uz brojne druge nagrade, u konačnici donijelo i Oscara za najbolju mušku ulogu za portretiranje kralja Georgea VI. u filmu "Kraljev govor".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 15:52