StoryEditor
ShowbizDVOSTRUKA MJERILA

Skandal uoči Dore: iako je na ‘uvjetnoj‘ zbog prijetnji bivšoj, Rahimovskom nije uskraćen nastup kao Vuci. ‘Neka se djeca igraju, oprošteno im je!‘

10. veljače 2021. - 14:38
Kristijan Rahimovski smatra da mu podmeći konkurenti s ovogodišnjeg natjecanja. Vuco je bio diskvalificiran prije presudeArhiva/Cropix

Veljača 2007. Splitski pjevač Siniša Vuco ekspresno je izbačen sa sudjelovanja na Dori gdje je trebao izvesti pjesmu "Zbog tebe". Razlog? Prijava supruge Jelene zbog nasilja u obitelji.

Gotovo identična priča ponavlja se i 14 godina kasnije, samo što je scenarij zasad drugačiji, jer će Kristijan Rahimovski, koji se trenutno nalazi na uvjetnoj kazni zbog prijetnji bivšoj supruzi, ipak u subotu nastupati u Opatiji.

Pjevat će posljednji u duetu s Tonyjem Cetinskom pjesmu "Zapjevaj, sloboda je", koju je sam napisao, a za koju je Cetinski, kako je nedavno izjavio, "podigao kredit da bi uložio u nastup".

Kako doznaju 24 sata, Rahimovski je 30. listopada prošle godine osuđen na osam mjeseci zatvora, no kazna je preinačena u uvjetnu u trajanju od dvije godine.ž

Žalbu glazbenika na presudu odbio je drugostupanjski Županijski sud u Slavonskom Brodu, pa je presuda postala pravomoćna 30. listopada 2020.

Zatvorsku kaznu Rahimovski će izbjeći ako u iduće dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Prijavila ga je bivša supruga od koje se rastao prije četiri godine, a kako piše u presudi, pjevač ju je nazvao i prijetio. Na sudu je rekao kako je bio ljut na bivšu suprugu i možda ju je uvrijedio, no tvrdio je da joj nije prijetio.

Vuco je te 2007. bio diskvalificiran s Dore zbog optužbi za obiteljsko nasilje. Medijima je rekao da od Aleksandra Kostandinova, tadašnjeg urednika emisije, nije dobio pismeno objašnjenje diskvalifikacije, a o svemu je obavijestio centar Eurosonga u Europi.

 - Oštećen sam materijalno i kao umjetnik, a razmišljam i o tužbi. Udaljen sam s Dore na osnovi neistinitih napisa da sam zlostavljao suprugu i djecu, a zapravo je to bila bračna svađa, u kojoj je nastradao samo Jelenin mobitel.

Danima su me pritiskali da odustanem, ali nisam se htio povući jer znam da za to nemam razloga, kazao je Vuco.

Situaciju nije uspjela smiriti niti supruga Jelena, koja je događaj pokušala objasniti Kostadinovu. Te je godine i Nova TV otkazala Vucin nastup u humorističnoj emisiji "Nad lipom 35".

image
Sinišu Vucu diskvalificirali su 2007. s Dore, u trenutku dok još nije bila donesena presuda o nasilju u obitelji
Duje Klarić/Cropix


Sve se to događalo dok odluka Državnog odvjetništa o tome hoće li kazniti Vucu još nije bila donesena. Fanovi Dore na društvenim mrežama i forumu sada se pitaju, kako to da je onda Rahimovskom dozvoljen nastup, a zna se da je dobio kaznu?

S HRT-a su bili bez komentara, međutim, odgovor se vjerojatno krije u službenim pravilima natječaja za Doru 2021., gdje nema nikakve zapreke da pjesmu pošalju i oni koji iza sebe imaju kaznenu prošlost.

Za razliku od, recimo, popularnih kvizova HRT-a "Tko želi biti milijunaš" i "Potjera", u kojima je izričito naglašeno da pravo nastupa nemaju oni kandidati protiv kojih se vodi ili je u postupku najava procesa krivičnog gonjenja prema odredbama odgovarajućih zakona Republike Hrvatske.

Za komentar smo nazvali Kristijana Rahimovskog koji nam je kazao da je ovo prvi i posljednji put da će nešto reći na ovu temu.

Mišljenja je da mu netko od natjecatelja podmeće, jer je s Tonyjem jedan od favorita za pobjedu, iako im kladionice zasad to ne predviđaju i na tronu vide Ninu Kraljić s pjesmom "Rijeka".

- Sve vam je to naručeno da izađe prije Dore kako bi se moju pjesmu diskreditiralo. Ali neka se djeca samo igraju, sve sam im oprostio, rekao nam je Rahimovski, ne želeći otkriti tko mu to podmeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 20:51