StoryEditorOCM
ShowbizIznenađenje

Severina u društvu Tomice Petrovića došla na premijeru ‘Kumeka‘: Splićanka je zablistala u elegantnom izdanju, ali preko maske je poslala poruku

Piše M.P.
23. studenog 2020. - 10:21

aSvečana premijera dokumentarca "Kumek" Darija Juričana protekla je u znaku iznenađenja. Najprije je okupljene dolaskom iznenadio Milan Bandić, glavni akter filma, da bi potom stigla i Severina Kojić koja je u kino Studentskog centra došla u društvu menadžera Tomice Petrovića.

Splićanka je stigla u elegantnom izdanju, dugoj plisiranoj haljini, a zanimljivu poruku poslala je i preko obaveznog dodatka, zaštitne maske za lice.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

"Vratiće se Valter", piše na maski, što je naslov popularne pjesme bosanskohercegovačkog benda Dubioza kolektiv koja obrađuje sličnu tematiku kao i Juričanov film "Kumek".

Društveno angažirani bend referira se na Vladimira Perića Valtera, jugoslavenskog partizanskog komandanta koji je zbog svoga djelovanja proglašen narodnim herojem Jugoslavije. Poginuo je u borbama za oslobođenje Sarajeva.

Njegov je lik poslužio kao inspiracija za film Hajrudina Krvavca "Valter brani Sarajevo" iz 1972., a popularnost filma inspirirala je i jedan album Zabranjenog pušenja, "Das ist Walter" (1984.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 19:23