StoryEditor
ShowbizPredugo je prošlo...

Šest tisuća Splićana kao jedno s 'Valjkom': legende u Spaladium areni razludile okupljene, ni blagdan ni berba maslina pokislu ekipu ne mogu zaustaviti u pjesmi

2. studenog 2019. - 22:21
parni_valjak27-021119

"Pjesmom ljubavnom" Parni valjak je otpočeo svoj koncert u Spaladium Areni. Već od prvog takta praćeni su skandiranjem i pjesmom oko šest tisuća okupljenih obožavatelja.

Dočekali su nas već u dugačkom redu pred ulazom u koncertnu dvoranu. Pokisli fanovi u dobrom raspoloženju pokušavali su se, vremenskim neprilikama unatoč, zagrijati za koncert.

No ni kiša, ni Mrtvi dan, ni berba maslina nije omela mnoštvo koje je već u prvoj pjesmi Akiju otelo ulogu frontmena. 'Valjak' je u Split došao nakon tri godine, sudeći po reakcijama - predugo je prošlo od posljednjeg druženja...

"Ovo se ne propušta, ovo su evergreeni, ovo je glazba naše mladosti! Sve prolazi, Valjak ostaje... Ludilo!", rekla nam je ozarena Josipa iz Solina.

 

Nakon bloka starih pjesama Aki i ekipa su skočili na perjanice s novog albuma. Publika je na nogama, plješću, a s osobitom euforijom popratili su duet Akija i Tine Rupčić, kao i njihovu šetnju po ispupčenom dijelu bine.

A onda je Spaladium stao u stavu mirno. Bend je zašutio. Upalili su se upaljači, mobiteli.

Na ekranu se pojavio Oliver i počeli su taktovi njegove pjesme "Nemirno more". Husein Hasanefendić Hus najavio je neprežavljenog velikana riječima: "Ovo je posveta njemu. Čast nam je bila surađivati s njim".

U drugom dijelu pjesme glas je preuzeo Aki. Dvorana je s dubokim poštovanjem jos jednom odala počast velikanu hrvatske glazbe. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. veljača 2021 10:58