StoryEditor
Showbizsarajevsko-zagrebački band ima  novog člana, s kojim nastavlja intenzivnO sviračkO RAZDOBLJE

Sejo Sexon: Mi smo svačiji i ničiji

Piše PSD.
2. listopada 2008. - 15:09
U Bosni nas u zadnje vrijeme smatraju više hrvatskom, a u Hrvatskoj više bosanskom grupom - objašnjava Sejo Sexon, frontmen osebujnog sastava, koji zadnjih godinu dana praši ‘od Vardara pa do Triglava’

Za grupu “Zabranjeno pušenje” nema odmora ni nakon ljetnih mjeseci, kada je tradicionalno najgušći raspored u planerima bandova, pjevača i performera svih vrsta. Njihova turneja “Od Vardara do Triglava” nastavlja se i ove jeseni u gradovima i mjestima naše regije. Novosti iz tabora banda vezane su i uz promijenjenu postavu.

Naime, nakon dugogodišnjeg članstva, “Pušenje” je napustio basist Predrag Bobić Bleka, a na njegovo je mjesto došao Dejan Orešković Klo. Razloge Blekina odlaska, pojasnio nam je Sejo Sexon, frontmen, pjevač i gitarist legendarne grupe, koja apsolutno ne razmišlja o penziji.

Sejo Sexon

– Bleka je zaključio da želi više vremena posvetiti obitelji i svojoj djeci koja su izraziti glazbeni talenti, već su u nekim osjetljivim godinama u kojima će im očeva pomoć biti važna. Tako da postoji mogućnost da iz “Pušenja” stasa neki novi “Kelly Family” - šali se Sejo i iznosi nam detalje o turneji koja traje već od izdavanja njihova dvostrukog albuma “Hodi da ti čiko nešto da”, koji su izdali u vlastitu aranžmanu, distribuirali ga preko Tiska i prodali u zavidnoj nakladi od više od 50.000 primjeraka.

Ipak, bez obzira na realne diskografske uspjehe, “Zabranjenog pušenja” i nema previše u medijima, pa smo Seju upitali zašto je to tako. 

- Mojoj se grupi može prilijepiti ona nezgodna etiketa “svačiji i ničiji”. Mi smo bosanski band, koji se ne odriče bosanskog i sarajevskog duha, no većina nas živi u Hrvatskoj. Zato nas u Bosni u zadnje vrijeme smatraju više hrvatskom, a u Hrvatskoj više bosanskom grupom...

“Pušenje” očekuje skori nastup u HTV-ovoj emisiji “Garaža”, 8. listopada sviraju u Osijeku, a 24. u slovenskoj Novoj Gorici.

- Prešli smo tisuće i tisuće kilometara, stvarno smo se nasvirali zadnjih godinu dana. Bilo nas je dosta i vani, odradili smo ovog proljeća sjajnu turneju u Australiji s “Crvenom jabukom”, Bajagom i “Instruktorima”, Željkom Bebekom i Alenom Islamovićem. Kada je riječ o Hrvatskoj, Bosni i Sloveniji, nema mjesta na kojem nismo svirali, a ljeti se najbolje zabavimo na motosusretima na kojima često sviramo. Turneja još uvijek traje i trajat će sve do snimanja novog albuma - kazuje Sejo, otkrivajući da već ima dosta demosnimaka za predstojeći album, koji bi trebao izići sljedećeg ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2022 17:04