StoryEditor
ShowbizVESELJE ZBOG PUBLIKE

Šefica Dore Uršula Tolj broji sitno do puta u Rotterdam, Albina i plesači se spremaju pritajiti u ‘karanteni‘. Ne žele ‘izazivati vraga‘...

30. travnja 2021. - 12:02
Albina će nastupiti u Zigmanovu kostimuMatija Djanješić/Cropix

Ne želeći izazivati vraga, nešto više od dva tjedna uoči Eurosonga u Rotterdamu, naša predstavnica Albina Grčić i njezin tim pritajit će se iz javnosti i ući u svojevrsnu karantenu.

- Albina je u proteklom periodu dala zaista jako puno intervjua i domaćim i stranim medijima; bilo je tu i sudjelovanje na Spain prepartyju, projektu Eurovix, wiwibloggs je prikazao posebnu izvedbu Tick-Tocka... ali sad ćemo stati jer se treba pripremiti, sačuvati, ali i odmoriti prije puta u Rotterdam, kazala nam je Uršula Tolj, voditeljica projekta Dore, ističući kako su silno obradovali friškom informacijom nizozemske Vlade koja je potvrdila da će uz pozornicu Eurosonga plesati, pjevati i uživo navijati 3500 ljudi, po večeri showa.

Prodaja ulaznica krenut će 8. svibnja, no, doduše bit će ograničena samo za nizozemske državljane.

Podsjetimo, manifestacija koja se prati u 45 svjetskih zemalja, sa 180 milijuna gledatelja održat će se od 18. do 22. svibnja u Ahoy Areni.

image
HRT PRESS


Unatoč tome što neće biti najdostupnija za javnost, Albina i njezina vesela družina koja stoji iza skladbe Tik-Tok, i dalje će se intenzivno pripremati za nastup, želeći se predstaviti u što boljem izdanju.

Koliko su te pripreme rigorozne i koliko će izvedba u konačnici odudarati od onog što smo vidjeli na pozornici Dore u Opatiji?

Da je po kladionicama, ne bi bilo glasovanja

- Pripreme su svakodnevne, ne bih ih nazvala rigoroznim nego profesionalnim. Cijeli se nastup mora uvježbati do savršenstva jer nema mogućnosti ikakvih mijenjanja ili popravaka kad stignemo u Rotterdam. Promjene nisu toliko velike koliko su nužne zbog drukčije pozornice a i donekle drukčije videoanimacije, kazala nam je Tolj.

Što se tiče stylinga, on je također spreman - od odjeće, preko make-upa i frizure. Međutim, Albinin tim ne želi otkriti baš sve aseve iz rukava.

image
HRT PRESS


- Za sam nastup Albina će nositi Zigmanov kostim, no za ostale prigode Stefan Orlić osmislio je kombinacije i za Albinu i njezine plesače, kaže nam Tolj, koju smo pitali i koliko prate stanje na kladionicama, te koliko ih takve stvari uopće zanimaju; budući naša uzdanica po tom pitanju poprilično "talasa"; čas gore, čas dolje...

- Kladionicama se nitko ne opterećuje, znamo što su kladionice i kako fukcioniraju. Kad bi one bile jasan pokazatelj onoga što će se događati, ne bismo trebali imati glasovanje, jasna je šefica Dore, koja u Rotterdam putuje u pratnji HRT-ove delegacije, tu su, dakako Albina i plesači, a putuje potom i Albinina podrška koja uključuje šminkera, frizera, stilista, koreografkinju, predstavnica njezine izdavačke kuće...Epidemiološki dakle, vrlo izazovno.

image
'Znamo što su kladionice i kako fukcioniraju. Kad bi one bile jasan pokazatelj onoga što će se događati, ne bismo trebali imati glasovanje' smatra Uršula Tolj
Matija Djanješić/Cropix


- Mi ćemo se, naravno, morati pridržavati posebnih mjera koje uključuju nošenje maski, održavanje razmaka, testiranje svakih 48 sati, srećom, Nizozemci su razvili testiranje na dah...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2021 13:56