ShowbizTri, dva, jedan – kuhaj!

Šarm Drage Bošnjaka nije donio pobjedu

Piše PSD
4. svibanj 2016. - 00:55
321kuhaj-54ep-43

Gosti su odlučili: Vladimir i njegova ekipa iza restorana „Fjaka“ napravili su jelovnik za tri boda bolji od Draganove „La Playe“! A s njima se složio i sam žiri showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, dodajući da su njihova jela bila po svim segmentima bolja, kuhari koncentriraniji, da su pazili na finese te koristili začine. Možda je šarm pomogao Vladi i Dragi da dobiju bolje ocjene od gošći koje nisu dobile kompaktan desert, no pobjedu zasigurno nije donio!

Restoran „La Playa“, pod Draganovim vodstvom, nije bio suviše složan u utorak navečer. Željko se ovaj put suzdržao komentiranja pripreme svog zadatka, pa je za svaku sitnicu, od prženja luka na ulju do serviranja tražio savjet šefa kuhinje. Nije nametao svoje ideje, već je odlučio pred goste servirati lazanje po Draganovim uputama. No, kako je vrijeme odmicalo, činilo se da bi najveći problem mogla biti Veričina kriva procjena kod pripreme kreme za tiramisu. Četiri čaše s desertom imale su manju količinu kreme nego ostale, pa su ih uz Draganovo odobrenje ipak poslužili jednom stolu uz šarmantnu 'konobarsku' priču kako su „jagode u desertu slatke kao i gošće“.

U međuvremenu, u restoranu „Fjaka“ pureće lazanje za predjelo su bile pun pogodak jer su sadržavale malo bogatstvo namirnica i začina. Glavno jelo nije previše oduševilo i goste i žiri, jer ni 75 minuta kuhanja ossobuca nije bilo dovoljno da ono pusti „svoje sokove, meso omekša, a saft bude ukusniji“. Najbolja karika njihovog jelovnika svakako je bio odličan tiramisu s malinama, u kojem su Doris i Luka pokazali kako ipak slušaju na satu kulinarstva – ukusna krema se topila u ustima, a „omjer kreme, voća i piškota je bio precizno odrađen“. Ne smije se zaboraviti i listić mente na vrhu kreme (koji se namakao u vodi), detalj koji je žiriju itekako upao u oko.

Gosti su odlučili: „Fjaka“ je bila bolja od „La PLaye“ 109:106! Tako u sljedećoj epizodi izlaz iz dvoboja traže Vlado i Drago, Verica i Dragan te Snježana i Željko. Tko će iznenaditi žiri i druge natjecatelje (prema čijim receptima kuhaju), doznat će se u novoj epizodi kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“!

#KUHARI#SHOW