StoryEditor
Showbizglazbeno putovanje

Sara & Jappa u Dioklecijanovim podrumima spremaju jazz čaroliju: romantične duše čekaju klasici Ette James i Franka Sinatre

18. kolovoza 2018. - 12:36

Jazz klasike nastale 40-ih i 50-ih godina prošloga stoljeća, koje su ovjekovječila imena kao što su Etta James, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra i ostali velikani, idućega će četvrtka (23. kolovoza) u Dioklecijanovim podrumima publici interpretirati fenomenalan splitski jazz duo Sara&Jappa.

Oni su odlučili da konac ljeta označe ovim romantičnim glazbenim putovanjem “Split At Night Jazz”, na koje je pozvana i publika kako bi zajedno uživali u muzici i tako oživjeli najljepše skladbe broadwayskih i hollywoodskih mjuzikala.

Za sve koji ne znaju, Sara i Željko, koji se skriva pod nadimkom Jappa, jesu talentirani otac i kći koji su se prije nešto više od dvije godine odlučili glazbeno ujediniti i publiku uveseljavati nastupima.

Prisan odnos sa splitskom publikom ovaj glazbeni duo ostvario je vokalnim interpretacijama evergreen melodija uz akustičnu gitaru u okviru rasprodanih zimskih koncerata "Jazz Winter Wonderland" i "My Jazzy Valentine" u Gradskom kazalištu lutaka, te gostovanjem u splitskom HNK. Sada je vrijeme da ih upoznate i u njihovu ljetnom izdanju.

Što očekuje publiku?

- Ovo je nastavak našeg ugodnog druženja u Gradskom kazalištu lutaka, gdje se za nastupe tražila i karta više. Kako je odaziv bio velik, to nam je dodatno dalo vjetar u leđa i jedva čekamo nadolazeći koncert u prekrasnim Dioklecijanovim podrumima. Bit će to prava vintage atmosfera, popraćena Sarinim glasom i mojom gitarom.

Kao i uvijek, za publiku pripremamo evergreene jazz i soul glazbe koje ćemo izvesti na nama poseban način. Bit će to odlično druženje u kojemu će se spojiti ova prekrasna arhitektura i lagani ritmovi koji se sviđaju onima i koji nisu pobornici ovoga žanra - kazao nam je Željko Brodarić Jappa.

Prema njegovim i Sarinim riječima, do njihove suradnje je došlo sasvim slučajno, iz kućnih druženja i svirki i tako su odlučili stupiti na pozornicu. Izdavanje autorskih radova svakako im je u planu, no, kako su nam potvrdili, i oni će se, kao i njihova suradnja, dogoditi spontano.

Kako je surađivati s ocem?

- Naša suradnja je odlična. Dobro se razumijemo i onda nema problema. Dolazimo iz različitih žanrova, tata je rocker, a ja sam više započela s jazz, soul i hip-hop muzikom. Kad smo se ujedinili, on na gitari, ja pjevam, to je bio odličan spoj - kazala nam je Sara, koja je ostvarila suradnju s Draganom Lukićem Lukyjem, TBF-om, Dječacima... Tata ju je, inače također glazbenik, zarazio glazbom čim se rodila, kazala nam je.

- Kazao mi je da mi je čim sam izašla iz rodilišta, stavio slušalice u uši kako ne bih ništa glazbeno propustila- našalila se Sara.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 14:04