Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
ShowbizVEČER USPOMENA

Sanju Doležal je u backstageu čekao poznati obožavatelj s cvijećem, na koncertu Novih Fosila guštao i Neno Ninčević, kojeg 'na prvu' uopće nismo prepoznali

Piše M.K.
2. listopada 2019. - 12:01

Velikim koncertom u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski Novi Fosili su proslavili 50. rođendan. Pola stoljeća postojanja jedan od najpopularnijih bendova s ovih prostora proslavio je u prepunoj dvorani Lisinski pjevajući svoje bezvremenske hitove.

Premda se Sanji Doležal, Marinku Colnagu i Vladimiru Kočišu Zecu na pozornici, zbog zdravstvene drame koju prolazi, nije pridružio Rajko Dujmić, atmosfera u prepunom Lisinskom bila je sjajna, hitove su naizust svi pjevali i dugo im pljeskali. 

Na koncertu je guštao i Milan Bandić, koji je nakon nastupa Sanju Doležal dočekao u backstageu s velikim buketom.

Vidjeli smo i Ivu Majoli, menadžera Zorana Škugora, Zrinka Tutića, kao i splitskog hitmejkera Nenada Ninčevića kojeg, "na prvu", nismo prepoznali.

Znatno mršaviji nego ga pamtimo, Ninčević je stigao u društvu glumca Darka Janeša.

Ninčevića u Splitu rijetko viđamo, vjerojatno nam je stoga i iznenađujuća fizička promjena, ali se dobro sjećamo jedne epizode s početka njegove plodonosne karijere, koju je rado pričao.

"Za moje bavljenje glazbom zaslužna je jedna djevojka, s Čiova, u koju se zaljubio. Nemilo sam se trudio oko nje, napokon smo dogovorili randevu... Ja sam se pomno obukao, ušminkao, sredio... I onda se pojavio momak iz Sarajeva, s tri zuba u ustima, ali je svirao gitaru u rukama. Odsvirao je 'Krivo je more', a moja je ljubav otišla s njim.

Tada sam samom sebi rekao: 'Neno, motiku u ruke.'  Jer, za gitaru je trebalo zaraditi. Uzeo sam motiku i tri sam mjeseca kopao kanale. Svi su mi se smijali, ali ja nisam odustajao. Kopao sam i mislio na svoju ljubav, a kada sam dovoljno iskopao da kupim gitaru, zaljubljenost me prošla...".

Ninčevićeva karijera započela je impresivno sjajno, već sa 18 godina s Huljićem je potpisao hitove grupe "Magazin", "Piši mi" i "Put putujem".

S megahitom "Nasloni glavu na moje rame" 1983. godine njegov tadašnji bend, "Tutti Frutti Balkan Bend" je "eksplodirao" od popularnosti diljem cijele bivše države, a za Ninčevića je to tek bio strelovit put prema gore.
 

#SANJA DOLEžAL#NOVI FOSILI#NENAD NINčEVIć

Izdvojeno