StoryEditor
Showbiznjena životna borba

S depresijom i tjeskobom Neda Parmać bori se od školskih dana, a bila je i žrtva verbalnog bullyinga. Otkrila nam je kako se bori s turobnim mislima

8. ožujka 2020. - 16:01

Popularni show Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato" počinje u nedjelju 8. ožujka, a jedna od kandidatkinja je i Neda Parmać, bivša "feminnemka", danas voditeljica dječjeg zbora u Gajnicama i članica veselog trija Gelato Sisters. Kako se priprema, kakva su njezina očekivanja, tko je u ekipi najveći showman... sve to otkrila nam je glazbenica iz Ploča, čijim se skorašnjim nastupima mnogi vesele.

U prvom će oponašati Terezu Kesoviju.

Show TLZ se bliži; kakva su vaša očekivanja od "gljive", koga priželjkujete da vam dodijeli, odnosno što biste definitivno željeli izbjeći?
- Nemam neke posebne želje vezane za izvođače, ali si priželjkujem lude nastupe i preobrazbe i jednu pjesmu u kojoj mogu malo biti ja.

Pretpostavljam da je među ekipom odlična atmosfera; tko je među vama najveći zabavljač, podizač atmosfera, a kome predviđate najbolju imitatorsku budućnost?
- Nikoga ne vidim da nastavlja imitatorsku karijeru, ali mogu izdvojiti Marinu Orsag kao najvećeg zabavljača, a time i podizača atmosfere.

Svi su jako dobri. Marko Braić me iznenadio koliko je dobar performer, Lu pjeva magično, Lana jednako dobro barata mirkofonom i kuhačom tako da nam svaki tjedan donosi specijalitete iz svoje kuhinje, Siniša se uvijek trudi sve nas zabaviti, Mario se ističe svojim smislom za humor, a Fabijan me najviše oduševio svojim talentima, i pjevačkim, plesnim i glumačkim.

Bodre li vas članovi žirija, daju li vam kakve savjete i hvata li vas panika uoči početka emitiranja?

- Bit će vjerujem i savjeta od strane žirija kad nastupi krenu, no u pripremama se oslanjamo primarno na savjete naših trenera, a i međusobno mi kandidati smo si podrška i rado se savjetujemo. Prije nastupa imam nevjerojatnu tremu, pretpostavljam i svi ostali, ali se jako veselim početku emitiranja. Jedva čekam vidjeti reakcije publike na transformacije.

Vaš suprug Damir Klačar je kazališni tenor - pomaže li vam i on u pjevačkim pripremama, planirate li možda neke zajedničke projekte?

- Ništa ne planiramo, ali ne sumnjam da će do suradnje doći. Momentalno smo oboje jako zauzeti i tako nešto nam ne pada na pamet. Što se tiče pomaganja... Odavno smo zaključili da je najbolje ne miješati privatni život i posao...
Iako si doista pokušavamo olakšati živote i posao, priznajem da je svaki savjet koji mi je dao vrlo koristan i praktičan.

Nakon raspada grupe Feminnem, počeli ste pjevati u benu Gelato sisters. Jeste li preboljeli krah Feminnema koji vas je silno pogodio i smatrate li da će Gelato Sisters dosegnuti tu popularnost?

- Nemoguće je usporediti ta dva projekta. Mislim da raspad Feminnema nikada neću potpuno preboljeti, ne zbog "osobnog gubitka", nego zbog činjenice da te pjesme u koje smo uložile toliko ljubavi sada više nitko ne izvodi.

Gelato sisters nije bend u kojem ja samo pjevam. To je ljubav prema glazbi koju smo Sanja (moja sestra) i ja napokon zajedno "materijalizirale".

Ne mogu sada pričati o popularnosti, ali ako moram uspoređivati, za razliku od Feminnem gdje smo se dosta trgale za svaki koncert, svako pojavljivanje, svaku pjesmu, ovdje se sve događa vrlo prirodno i spontano.

Kada smo odlučile zajedno raditi na projektu, nismo vidjeli nikakvu estradnu priču. To je bio projekt kojem smo bježale nakon dnevnog posla. Čisti gušt. Napokon nas dvije zajedno. I priča se počela razvijati, pozivi stizati, pjesme događati, a mi smo samo surfale.Sada napokon snimamo album, uskoro nam izlazi novi singl, jedna predivna suradnja i sve lagano sjeda na svoje.

Kompleksi i strahovi

Vrlo ste vesela, pozitivna i duhovita osoba koja je i otvoreno progovorila o svojim strahovima, tjeskobama, kojih mnogi proživljavaju i u posljednje vrijeme sve se više govori o tome.

Jednom sam čula da će panični napadi tjeskoba i slično mnogo prije "pronaći" baš te veseljake, nego "mrgude", jer ovi potonji sve verbaliziraju i o svim problemima i negativnim emocijama govore po cijele dane, dok ovi prvi sve nekako potiskuju, misleći da će humor i osmijeh sve izliječiti.

A onda neke stvari dođu na naplatu... Slažete li se s tim?

- Razmišljala sam o tome koliko su me upravo moji kompleksi i strahovi kreirali. Često se sama smijem na svoje fore i priznajem da mi je to ponekad i dovoljno.

Dosta rano sam shvatila da sam depresivna, a sve je počelo u osnovnoj školi. Iz nekog razloga, meni još uvijek nepoznatog, bila sam žrtva verbalnog bulinga. Tada sam shvatila da je pozornica moj "happy place" gdje sam van dosega i gdje zapravo ono što je možda ljudima išlo na živce, i više nego dobrodošlo.

Dan danas se uhvatim da se ispričavam ljudima zbog svog karaktera. Moja depresija je i počela kada sam zbog okoline zatomljavala pravu sebe.
Budite ono što jeste i izbjegnite depresiju. A što se tiše tjeskoba, paničnih napada, strahova... smijeh je lijek.

Vodite i dječji zbor u Gajnicama. Kako biste usporedili rad s malenima, a kako s "velikima"?


- Oduvijek sam voljela biti okružena djecom, a prije nego što sam shvatila da je glazba moj poziv, mislila sam da ću biti učiteljica. Sanja je prije 10 godina otvorila školu pjevanja Mikrofon.hr i 10 godina me nagovara da otvorim svoju grupicu.

Iskreno, priznajem da sam se bojala, ali nakon prvog sata sam shvatila da je to to. Isto tako priznajem da zna biti teško raditi s djecom pogotovo kada želiš da su klinci zadovoljni, sretni i da kroz zabavu uče. Dugo sam se spremala za to, proučavala što bih mogla ponuditi klincima, a da nitko u Zagrebu to ne radi, smislila sam svoj program, nešto što sam zamišljala da bi bilo zabavno mojoj Adriani, a jednako korisno i poučno. I tako smo stvorili "Mikrofončiće".

Kći Adriana vjerojatno je naslijedila pjevačke gene. Želi li ona krenuti stopama mame i tate?
- Još je prerano govoriti o tome što ona želi, ali njezin glazbeni talent je izniman.

Kako vidite svoju glazbenu budućnost?
- Ne gledam predaleko u budućnost. Nastojat ću stvarati glazbu koja meni nešto znači, Gelato sisters, Mikrofončići, i to je više nego dovoljno.

item - id = 1007820
related id = 0 -> 1064034
related id = 1 -> 1053355
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2021 19:12