StoryEditor
Showbiz‘moj brat‘

Riječi Emira Hadžihafizbegovića o Nadareviću tjeraju suze na oči: Bio je glumačka gromada. Želim da mu dragi Bog podari najljepše mjesto u raju

22. studenog 2020. - 18:38
Mate Piškor/Cropix

Nakon vijesti o smrti legendarnog glumca Mustafe Nadarevića, stižu i prve reakcije redatelja i producenata koju su radili sa legendarnim Mustafom Nadarevićem.

Arsen Anton Ostojić:

Nemam nimalo dvojbe da je Mustafa, naš dragi Mujo kako smo ga zvali, bio jedan od naših najboljih glumaca svih vremena. Imao sam sreće da sam s njim radio na svoja dva filma "Ničijem sinu" i "Haliminom putu".

Za oba filma, čak i da nisam pomislio na njega u prvom trenutku, on se pokazao kao neizbježni i najbolji izbor.

Bez njega, moji bi filmovi bili drugačiji. Jednostavno, bio je iznimno precizan u svojoj glumi, pazio je na svaki detalj, brinuo se o svakoj riječi koju izgovara, a u isto vrijeme odavao je snažni dojam neposrednosti, uvjerljivosti i autentičnosti. Ja sam njegovoj glumi vjerovao, kao što mu je i publika vjerovala, i zato takvog izvrsnog glumca nećemo dugo, dugo imati – izjavio nam je redatelj Arsen Anton Ostojić.

Dominik Galić:

Najveći hrvatski glumac svih vremena po meni, i veliki prijatelj naše obitelji. Neizmjerno sam tužan – rekao nam je Dominik Galić, producent filma "Za ona dobra stara vremena", pretposljednjeg u Nadarevićevoj karijeri.

Dejan Šorak:

Nadarević dolazi od riječi – nadarenost. Rijetko se kada sukobi u istoj osobi toliko talenta, duha, duhovitosti, šarma, inteligencije,karizme, kao u Mustafi. Bio je čudesni Pragaraf u mojoj "Maloj pljački vlaka". Često bi me pitao "jel se ovdje vidim ili samo smrdim?" I kad se nije vidio, njegov je dah ispunjavao cijeli kadar. Dragi Mujo, bio si genije i hvala ti za sve – kazao nam je redatelj Dejan Šorak.

Emir Hadžihafizbegović:

Vijest o smrti mog brata i glumačkog alter ega stigla me je u Mostaru, na putu, javio mi njegov sin.

Umro je u 12 sati danas. Svi smo znali da je bolestan i da se bori, ali kad takva vijest dođe treba sve zaustaviti da je primiš, ljude, vrijeme, zvukove, sate, bar za mene osobno s obzirom da sam s njm počeo surađivati na filmu od "Oca na službenom putu", a poslije smo radili "Kod amidže Idriza" itd., pa surađivali na serijama.

Bio je zaista jedna gromada glumačka i nije mi drago da se s Mustafom opraštaju kao s Izetom. Gdje je njegov Pomet, Cyrano, Leone...? Ostavio je najbolji dio svog talenta u kazalištu, plus tu su filmovi, serije kao "Velo misto".

Mlađi glumci trebaju čuvati uspomenu na njega baštiniti njegov lik i djelo, napajati se tim ulogama. Kod njega i glumi nije bilo varanja, lažnih emocija. Najveću pohvalu dobijemo kad nam kažu kako "glumiš da ne glumiš, a on je bio posvećen toj vrsti naturalnog, dokumentaristike i vjere u ono što izgovara u teatru ili ispred kamere.

Jako mi je teško, želim da mu dragi Bog podari najljepše mjesto u raju – povjerio nam se Emir Hadžihafizbegović koji je glumio i u seriji "Lud, zbunjen, normalan."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 19:02