StoryEditor

RASPORED Danas se otvara novosadski glazbeni festival Exit

Piše PSD.
9. srpnja 2009. - 14:04

Na Petrovaradinskoj tvrđavi pokraj Novog Sada u četvrtak navečer otvara se najveći glazbeni festival jugoistočne Europe - "Exit 2009".

Četverodnevna glazbena manifestacija trajat će do nedjelje i u njoj će sudjelovati više od 500 izvođača na više od 20 festivalskih pozornica.

Na otvorenju prvo nastupa domaći sastav "Darkwood Dub", a festival će službeno otvoriti poznata britanska pjevačica Lilly Allen. Potom slijedi "Roots Manuva", a glavna atrakcija, "Arctic Monkeys", na sceni će se pojaviti točno u ponoć.

Među poznatim izvođačima ovogodišnjeg "Exita" bit će i skupine "Madness", "The Prodigy", "Kraftwerk", "Moby" i drugi.

"Exit" kamp u srijedu je posjetio predsjednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić i rekao kako su Vojvodina i Novi Sad već godinama vodeći "ulagači" u festival, jer se ta sredstva višestruko vraćaju, što kroz izravnu financijsku dobit, što kroz pozitivan dojam o Vojvodini i Srbiji koji stranci stječu na "Exitu".

Novosadski "Exit", koji je prošle godine posjetilo oko 50.000 mladih iz zemlje i inozemstva, u studenom 2007. u Londonu proglašen je najboljim glazbenim festivalom u Europi na ceremoniji "Festivalske nagrade Ujedinjenog Kraljevstva".

Pokrenut 2000. godine u organizaciji dvojice novosadskih studenata kao neformalni kulturni multimedijski događaj s političkim predznakom, EXIT festival je u međuvremenu izrastao u najveći međunarodni muzički spektakl na području jugoistočne Europe.

(H), SCREENSHOT: BLIC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 03:56