StoryEditor
ShowbizIzliječio duh, sada želi i tijelo

Rajko Dujmić izašao iz zatvora i uputio se ravno na liječenje u bolnicu; Splitski tekstopisac: 'Nazvao me, nakon puno godina zvučao je suvislo i normalno...'

Piše L. L.
27. rujna 2019. - 23:43
cmc_konferencija17-090618

O životnoj drami jednog od najvećih tekstopisaca i glazbenika u povijesti hrvatske glazbe, Rajka Dujmića, raspisali su se zadnjih mjeseci svi mediji u državi. Dujmić je 65. rođendan "proslavio" u istražnom zatvoru, budući da ga se sumnjići za kazneno djelo u štetu dugogodišnje supruge Snježane (u braku su od 1990.).

Životni pad genija lakih nota: Opijati su njegovu veselu prirodu pretvorili u zvijer. Ni ne sjeća se da je udario ženu, zna samo da je bio pijan

Problemi koje je glazbenik i član "Novih fosila" i ranije imao s alkoholom, drogom i agresijom eskalirali su početkom srpnja, kada ga je Snježana prijavila da joj je u njihovu zagrebačkom stanu udarao te joj prijetio, nakon čega je odveden u postaju. Dujmić je tamo potvrdio kako se ničega ne sjeća budući da je bio jako pijan, pa mu je određen istražni zatvor u kojemu mu je boravak, nakon 1. kolovoza i produžen.

Bolestan i iza rešetaka dočekao rođendan: proslavljeni glazbenik teško diše i jedva hoda, zbog prijetnji i ozljeda sud mu je produljio istražni zatvor; Javila se i supruga te ogorčeni kolega

Pisalo se i kako je glazbenikov boravak u zatvoru obilježen jako lošim zdravstvenim stanjem - navodno je imao probleme s disanjem i otežano je hodao, tako bolestan proveo je vrijeme u pritvoru dok danas nije izašao na slobodu, doznaju ekskluzivno 24 sata.

Za isti portal Dujmićev je prijatelj Nenad Ninčević potvrdio kako je glazbenik iz istražnog zatvora otišao ravno u bolnicu na liječenje. Odvjetnica Rajka Dujmića, Sandra Hančić, otkriva pak kako je glazbeniku svaki dan počinjao s "Kako je Snježana?".

"Rajko me nazvao čim je izašao iz Remetinca i nakon mnogo godina zvučao je suvislo i normalno. Samoinicijativno je otišao u bolnicu na liječenje. Nikad nije bio tako čvrst, odlučan u želji da se makne od svega", kaže splitski tekstopisac za 24 sata.

Dodao je da je Rajko u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj izliječio duh te da je psihički znatno bolje nego prethodnih mjeseci, a sad želi u red dovesti i tijelo.

#RAJKO DUJMIĆ#NENAD NINČEVIĆ

Izdvojeno

02. srpanj 2020 12:05