StoryEditor
ShowbizNEMA LJUBAVI

‘Rajko će za sve tražiti svoj dio!‘: silno ljutita Snježana Dujmić zaprijetila Sanji i kolegama, i Doležal je brza na jeziku, evo što joj je uzvratila

Piše Gloria
13. veljače 2020. - 17:32
Snježana Dujmić: Bilo je pokušaja nagodbe, ali bez rezultataLivio Andrijić/Hanza Media

Snježana Dujmić, supruga Rajka Dujmića, oglasila se povodom sudskog procesa koji se već pet godina vodi na Trgovačkom sudu, a koji je donio privremenu mjeru, prema kojoj nitko ne može koristiti ime benda "Novi fosili", niti njihovu izvedenicu.

Supruga uspješnog skladatelja oglasila se danas vezano uz sudski proces koji još uvijek nije gotov. Radi se o Rajku Dujmiću i ostalim članovima nekad okupljenima pod nazivom "Novi fosili".

Snježana Dujmić je ljuta što, kako tvrdi, njegovi nekadašnji kolege krše privremenu odredbu Trgovačkog suda.

Na oglašavanje je Snježanu ponukala najava koncerta Sanje Doležal, Marinka Colnaga i Vladimira Kočiša Zeca u petak, na Valentinovo. Na plakatu se najavljuje kako će se izvoditi "Najveći hitovi grupe Novi fosili", a u manjem fontu istaknuta su imena spomenutih izvođača - Sanje, Marinka i Vladimira.

Iako su se Sanja, Marinko i Vladimir predstavili vlastitim imenima, Snježana u razgovoru za Gloria.hr tvrdi da i dalje krše privremenu odredbu Trgovačkog suda. Nije im, kaže, zabranjeno samo da se nazivaju "Novim fosilima", već im je zabranjeno i korištenje izvedenica koje asociraju na nekadašnji bend.

image
Goran Mehkek/Hanza Media

"Rajko će tražiti za sve nastupe do sada svoj dio kao četvrti član grupe. Odlukom da Rajko više nije član grupe 2014. godine, Rajkov odvjetnik je predložio da mogu koristiti ime, uz naknadu od koncerata kao četvrtog člana, na što Sanja, Zec i Marinko nisu pristali" - ispričala je gospođa Dujmić.

Sudski spor još nije okončan i na snazi je spomenuta privremena mjera.

"Predmet je na Trgovačkom sudu od 2015. godine, bilo je pokušaja nagodbe, ali bez rezultata" - poentirala je Snježana Dujmić.

Na sve je, u razgovoru za 24sata, odgovorila Sanja Doležal.

"Lijepo na plakatu piše da tamo nastupamo kao Sanja, Marinko i Zec. I da, piše također da samo izvodimo hitove grupe Novi fosili tako da ne znam čemu ti napadi.

image
Goran Mehkek/Hanza Media

Osim toga, pa nemamo mi veze s plakatom, nismo ga mi radili. Iako nema na njemu ništa netočno!

Rajko nam ne može zabraniti koncerte i izvođenje pjesama, imamo na to pravo kao i drugi. On je autor glazbe, a tekstopisci nam ništa ne brane, pa ne može ni on" - poručila je Doležal. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 12:27