StoryEditorOCM
ShowbizNAKON MEDIJSKE ODSUTNOSTI

Prvi put otkad je optužen za silovanje trojice muškaraca, Kevin Spacey snimljen - na Braču! Proslavljeni glumac stigao je posebnim povodom, dočekao ga je Jakov Sedlar, evo detalja

Piše MOZAIK SD
30. lipnja 2022. - 16:37

Dva tjedna nakon što je Kevin Spacey (62) odbacio optužbe o seksualnom zlostavljanju na britanskom sudu radi optužnice zbog koje bi mogao dobiti i 20 godina zatvora, američki glumac glumac stigao je u Hrvatsku na poziv Jakova i Dominika Sedlara.

 "Kevin Spacey stigao je par dana na odmor, pozvali smo ga moj sin Dominik i ja. Nikakav posao nije u pitanju, dolazi se odmoriti, provest će nekoliko dana na Braču", u kratkom razgovoru za RTL.hr ispričao je Jakov Sedlar.

Podsjetimo: Tužitelji su prošli mjesec odobrili podizanje optužnice protiv 62-godišnjeg Spaceyja i to po četiri točke optužbe za seksualni napad na trojicu muškaraca te još jednu točku za navođenje osobe na sudjelovanje u penetrativnom seksualnom činu bez pristanka. Tužitelji tvrde da je Spacey natjerao muškarca na oralni seks. 

image

Kevin Spacey snimljen prije dvadesetak  dana u Torinu

Mauro Ujetto/Nurphoto Via Afp

Pred sudnicom u Londonu dočekali su ga mnogobrojni predstavnici medija kroz koje su se zaštitari trebali probijati da bi glumac došao u sudnicu. 

Tamo je samo potvrdio da se zove Kevin Spacey Fowler i svoju londonsku adresu. Reuters piše kako nije pokazivao emocije. 

Gospodin Spacey snažno odbacuje sve optužbe u tom slučaju, rekao je njegov odvjetnik Patrick Gibbs sudu. 

Gibbs je kazao kako je glumac odgovorio na sve optužnice prije tri godine u SAD-u te da je u potpunosti surađivao s istragom. 

Ako bude proglašen krivim za seksualni napad prijeti mu šest mjeseci zatvora i novčana kazna, no drugo djelo odnosa bez pristanka moglo bi dovesti i do kazne doživotnog zatvora. 

image

Glumac Kevin Spacey početkom siječnja je boravio u Zagrebu na snimanju sa redateljem Jakovom Sedlarom

Damjan Tadić/Cropix

Policija tvrdi da su se napadi dogodili između ožujka 2005. i travnja 2013. godine. 

Uključivali su jednog muškarca koji je sad u četrdesetim i dvojicu koji su u tridesetim godinama. 

Spacey, nekad jedna od najvećih holivudskih zvijezda, većinom se povukao iz javnog života otkad je prije pet godina optužen za seksualne napade. 

Oscarom je nagrađen za glavnu ulogu u filmu "Vrtlog života" i sporednu ulogu u "Privedite osumnjičene".

Nakon što su na vidjelo izašle optužbe za seksualno zlostavljanje, Spacey je izbačen iz TV serije "Kuća od karata" i iz filma "Sav novac svijeta".

Nedavno je boravio u Hrvatskoj radi uloge prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u igrano-dokumentarnom filmu Jakova Sedlara. Ranije je boravio i na Hrvatskoj obali: boravio na Hvaru i Dubrovniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2022 21:42