StoryEditor
Showbizozbiljne optužbe

Producenti talk showa Ellen DeGeneres pod internom istragom nakon tvrdnji da njenim setom ‘dominiraju strah, rasizam i zastrašivanje‘

Piše PSD
28. srpnja 2020. - 10:25
Valerie Macon/AFP

Ellen DeGeneres izgradila je svoj svjetski, višemilijunski brend, pod motom "be kind" (budi ljubazan), uz raskošne poklone i dobrotvorne akcije, ali iza kulisa, trenutni i bivši zaposlenici njezine vodeće dnevne emisije kažu da su se u radnom okruženju njene emisije suočili s "rasizmom, strahom i zastrašivanjem".

Nakon što su se brojni zaposlenici poznate američke komičarke i gumice Ellen DeGeneres oglasili o radnim uvjetima na setu njenog talk showa, distributer emisije, Warner Bros Television i njegov producent Telepicture, pokrenuli su internu istragu o uvjetima rada.

Kako prenosi časopis Variety, vlasnik Warner Bros televizije, WarnerMedia, vodit će istragu zajedno s anonimnom tvrtkom koja će intervjuirati trenutne i bivše članove osoblja talk showa popularne komičarke.

Izvješća koja ukazuju na lošu radnu atmosferu na setu Ellen DeGeners počela su se pojavljivati tijekom prethodna četiri mjeseca, a iako njeni bivši zaposlenici naglašavaju da je negativno ponašanje poteklo isključivo od izvršnih producenta i ostalih starijih rukovoditelja, zaključili su da je u konačnici to Ellenino ime i da ona zaista treba preuzeti više odgovornosti za radno okruženje na svome setu.

 - Ako želi imati vlastitu emisiju, koja nosi njeno ime, trebala biti više involvirana u ono što se događa na setu, a ne slijepo vjerovati producentima. Njena odgovornost mora biti veća od toga, rekla je jedna od bivših zaposlenica za BuzzFeed News.

Deset bivših i jedan trenutni zaposlenik, između ostaloga su u svojim izvještajima naveli incidente poput dobivanja otkaza zbog odlaska na obiteljski sprovod ili komentara na račun druge rase. Većina bivših zaposlenika naglasila je da okruženjem na setu "dominira strah".

U zajedničkoj izjavi za BuzzFeed News, izvršni producenti Ed Glavin, Mary Connelly i Andy Lassner rekli su da priče bivših i sadašnjih zaposlenika uzimaju "vrlo ozbiljno".

- Tijekom gotovo dva desetljeća, 3000 epizoda i zapošljavajući preko 1000 članova osoblja, nastojali smo stvoriti otvoreno, sigurno i inkluzivno radno okruženje, rekli su. "Zaista nam je teško čuti da je čak i jedna osoba, koja je bila dio našeg tima, imala neugodno radno iskustvo, zaključili su producenti.

Sama Ellen DeGeneres nije izravno optužena niti za jednu od situacija u konkretnim slučajevima koje su bivši zaposlenici naveli.

Međutim, nekoliko tjedana ranije, Ellen se našla u središtu priče o "lošem ponašanju" nakon što se komičar Kevin T Porter obvezao da će donirati 2 dolara banci hrane u Los Angelesu za svaku objavu o "suludoj priču" koju mu njegovi pratitelji na Twitteru prenesu o njoj. Porter je Ellen nazvao "jednom od najgorih živućih osoba", prenosi Independent.

Ranije ovog mjeseca, producenti showa su objavili da se emisija neće prestati snimati zbog situacije s optužbama.

Tijekom situacije s koronavirusom, Ellen je show vodila iz svog doma u Kaliforniji, no ubrzo se našla na udaru kritika kada je u javnost izašla vijest da neki od njenih zaposlenika nisu primili plaće. Glasnogovornik emisije priznao je lošu komunikaciju sa zaposlenicima, ali je krivnju pripisao zbrci uzrokovanoj ograničenjima lockdowna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 20:22