StoryEditor
ShowbizOsudio antivaksere

Princ Harry dočekan je kao rock zvijezda tijekom svog prvog većeg javnog nastupa od preseljenja: Amerikanci mu skandirali

Piše PSD
3. svibnja 2021. - 14:22

Princ Harry sudjelovao je kao poseban gost na koncertu namijenjenom promociji cijepljenja u Kaliforniji, a publika ga je dočekala s istim pljeskom i ovacijama kao ostale zvijezde koje su nastupale na događanju. Riječ je o prvom njegovom javnom istupu nakon pogreba djeda, princa Phillipa, i prvom pojavljivanju pred mnogobrojnijom publikom otkako se doselio u SAD.

Njegova supruga Meghan Markle ostala je kod kuće, a princ je baš kao i na djedov pogreb na koncert došao sam. Ona je naime u visokom stadiju trudnoće pa joj nije preporučljivo da putuje i sudjeluje na velikim događanjima. Par ima sina Archieja, a uskoro bi trebali dobiti kćer.

image
Valerie Macon/AFP

Koncert je nosio naziv 'Vax Live: The Concert to Reunite the World' tj. koncert koji bi trebao povezati svijet, a održao se u Južnoj Kaliforniji u Inglewoodu. Prvi je to veći događaj, a svi koji su sudjelovali, bilo kao izvođači ili kao publika morali su se prethodno cijepiti, a članovi osoblja su morali predočiti i negativan Covid test.

Video s događanja prikazuje 36-godišnjeg princa u ležernom izdanju kako dolazi na pozornicu, a publika pritom skače na noge, plješće, vrišti i skandira njegovo ime, baš kao da se radi o rock zvijezdi. Nakon toga održao je govor od nekih pet minuta u kojemu je govorio o opasnostima antivakserskog pokreta. Dezinformacije o cjepivu koje kruže internetom nazvao je humanitarnom krizom koja se samo pogoršava i istaknuo probleme u kojima se našla Indija zbog povećanog broja zaraženih.

image
Valerie Macon/AFP

"Cjepivo se mora distribuirati svima i svugdje. Ne možemo se opustiti niti se istinski oporaviti dok ne bude poštene raspodjele u sve kuteve svijeta. Virus ne poštuje granice i pristup cjepivu ne može se odrediti zemljopisno,” rekao je vojvoda od Sussexa.

Koncert je vodila Selena Gomez, a jedna od gošći bila je i Jennifer Lopez koja je pričala o tome kako je bila prisiljena provesti Božić odvojena od majke. Međutim, ona je sada primila obje doze cjepiva i tek što je to rekla, njena majka joj se efektno pridružila na pozornici. Od drugih izvođača tu su bili još i Eddie Vedder, Foo Fighters, J Balvin i H.E.R., dok su se Ben Affleck, Chrissy Teigen, Jimmy Kimmel, Sean Penn i David Letterman pojavili kao posebni gosti.

image
Valerie Macon/AFP

Video porukom okupljenima se obratio i američki predsjednik Joe Biden u društvu supruge Jill. On je okupljenima svojom riječju zajamčio da je cjepivo sigurno i rekao kako SAD radi s čelnicima država diljem svijeta kako bi svi dobili svoju dozu što prije. To je jedni način da se život vrati u normalu.

Koncert i popratna gostovanja moći će se pogledati na YouTubeu od 8. svibnja.

item - id = 1095831
related id = 0 -> 1128125
related id = 1 -> 1127802
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 11:33