StoryEditor
ShowbizNastavak suđenja

Presuda za silovatelja: Harvey Weinstein bit će izručen Kaliforniji

Piše PSD
16. lipnja 2021. - 12:07

Osuđeni silovatelj i bivši filmski mogul Harvey Weinstein bit će izručen u Kaliforniju gdje će mu se suditi zbog kaznenih djela seksualnog napada, presudio je u utorak njujorški sudac.

Weinstein je osuđen u New Yorku zbog silovanja trećeg stupnja u veljači 2020. i nedugo nakon toga osuđen na 23 godine zatvora. Kaznu služi u zatvoru Wende u blizini Buffala.

Njega je na osnovu 11 točaka seksualnog napada u Kaliforniji tužilo još pet žena. Tvrde da ih je Weinstein napao nekad u periodu od 2004. do 2013. na području Los Angelesa i Beverly Hillsa. Napade opisuju kao silovanje, prisilni oralni seks, iznudu i seksualni napad upotrebom sile.

Mark Werksman, Weinsteinov branitelj, kaže da su razočarani odlukom suda u New Yorku.

"Odvjetnik gospodina Weinsteina upravo je podnio spis Habeas Corpusa Vrhovnom sudu okruga LA. Tražimo od suda da zaustavi izručenje gospodina Weinsteina u Los Angeles dok ne dobije potrebnu medicinsku pomoć ovdje u New Yorku."

U prigovoru se navodi da bi Weinsteinova prava bila povrijeđena izručenjem drugoj državi dijelom i zbog degenerativnog stanja oka koje zahtijeva višemjesečnu medicinsku pomoć.

Elizabeth Fegan, odvjetnica Jane Doe 4 u slučaju Los Angeles, rekla je da je odluka suda da odobri izručenje Weinsteina u Kaliforniju izvrsna vijest.

"Koristio je svaki mogući izgovor za odgađanje, ali vrijeme je isteklo! Morat će ponovno odgovoriti za svoje stravično seksualno zlostavljanje," rekla je Fegan.

Gloria Allred, odvjetnica koja zastupa dvije žene u kaznenom postupku okruga Los Angeles, također je rekla je da joj je jako drago zbog presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 23:29