Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
ShowbizU 82. godini života

Preminuo Kenny Rogers, ikona američke country glazbe, glumac i poduzetnik: glazbeni svijet oplakuje legendu, otišao je mirno, u krugu obitelji

Piše PSD
21. ožujka 2020. - 09:24
Suzanne Cordeiro/AFP

Ikona country glazbe Kenny Rogers, višestruki dobitnik nagrade Grammy, preminuo je u 82. godini. Pravog imena Kenneth Ray Rogers, rođen je 21. kolovoza 1938. godine. Bio je svestrani kantautor, ali i glumac, producent i poduzetnik.

Rogers je, kako navodi službeno priopćenje o pjevačevoj smrti, "preminuo mirno kod kuće od prirodnih uzroka, okružen obitelji i pod liječničkim nadzorom", prenosi The Guardian.

"Kenny Rogers ostavio je neizbrisiv trag u povijesti američke glazbe. Njegove pjesme oduševile su ljubitelje glazbe i dirnule živote milijuna širom svijeta", stoji dalje u izjavi.

Zbog opasnosti od koronavirusa, Rogersova obitelj planira održati privatni pogreb u najužem krugu. Javnost će se, a to tek treba biti potvrđeno, oprostiti s pjevačem na naknadnoj komemoraciji.

Tijekom 1970-ih i 80-ih, Rogersovi hitovi nisu silazili s top ljestvica. Najpoznatiji je sigurno duet s Dolly Parton, "Islands in the stream", ali i "The Gambler" te "Lady".

Rogers je glumio i u nekolicini televizijskih filmova, a umirovio se prije tri godine, u dobi od 79 godina. Bio je strastveni fotograf, objavio je autobiografiju "Making It With Music". Držao je i lanac restorana "Kenny Rogers Roasters". Dobitnik je Grammyja za country baladu "Lucille".

#KENNY ROGERS

Izdvojeno