Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
ShowbizJedini savjet

Prebrodila je prvi šok i još uvijek vjeruje u ljubav: Iva Šulentić otkrila nam je kako se liječi od stresa i ima li favorita u ovogodišnjem ‘Voiceu‘

Piše Anita Matić
25. siječnja 2020. - 12:30
Zagreb, 250317. Plaza Event centar, Slavonska avenija. Medjunarodni frizerski festival Hairstyle News 2017. odrzava se u Plaza Event centru. Jedna od vodecih manifestacija ove vrste u regiji i ove godine svim zaljubljenicima u najvece estetske standarde predstavlja najnovije trendove iz svijeta oblikovanja i njege kose. Na fotografiji: Voditeljica programa Iva Šulentić.Marko Todorov/Cropix

Kod nas doma”, “Porin”, “Dora”... samo su neke od emisija u kojima se poznata voditeljica Iva Šulentić snašla – kao doma. Iva, koju je nedavno i “veteranka” Daniela Trbović smjestila u sam vrh domaćih voditeljskih imena, osvojila je publiku svojim dječjim šarmom, koji kod nje već godinama ne jenjava, potom elokvencijom, spontanošću, znanjem, izgledom, pozitivom...

Na HRT je stigla 1996., a publika ju je dobro upoznala još 2004., kada smo je imali priliku gledati u “Briljanteenu”, a od tada njezina karijera, u kojoj su se isprepletale voditeljske uloge s onim glumačkim, ide godinama uzlaznom putanjom. Svoj privatni život uglavnom je htjela držati – privatnim, pa je i prije nekoliko mjeseci objavila da je njezina trogodišnja bračna sreća s Igorom Mikloušićem došla kraju, ne otkrivajući nikakve detalje o toj bolnoj temi.

Ova, po struci diplomirana ekonomistica, s kojom se družimo svake subote u showu “The Voice” proživljava pravu dramu i s talentiranim kandidatima, a u razgovoru nam otkriva kako se ona nosi s njihovom tremom, izlaskom na stage, ispadanjima, te ima li osjećaj tko će pobijediti u showu...

Trenutačno ste angažirani u superpopularnom showu “The Voice”. Koliko emotivno vi doživljavate uspjehe, a pogotovo neuspjehe kandidata? Jeste li im rame za plakanje, koje riječi podrške im najčešće uputite?

– Cijela se ekipa drži zajedno, baš smo kao obitelj. S obzirom da je u tijeku treća sezona, svi smo itekako svjesni koja odskočna daska ovaj show može biti tim talentiranim vrijednim ljudima i koje je to nezaboravno iskustvo. Sve doživljavamo emotivno, od izlaska na pozornicu i prvog tona pa do odluke mentora. Dajemo im maksimalnu podršku i naravno da nam je žao kada se od nekoga moramo oprostiti, no, takav je show i svi su spremni na to.

image
Ne liječim loš dan kupnjom; kada kupujem, kupujem brzo i pragmatično
Marko Todorov/CROPIX
Marko Todorov/Cropix

Kako vi stojite s pjevanjem i jeste li što se toga tiče napredovali s obzirom da dosta vremena provodite u društvu impresivnih glasova, i kandidata i mentora?

S pjevanjem sam nebrušeni dijamant. Napredovala sam možda samo što se tiče samopouzdanja u pjevanju jer često zapjevam u backstageu, no, na sreću, tada nemam mikrofon.

Nemam favorita

Imate li svog favorita i predosjećate li tko bi mogao pobijediti?

– Nemam, zaista. Svi su odlični!

Na HRT-u ste već godinama i okušali ste se u mnogim emisijama. Neostvarene poslovne želje imaju manje-više svi, pa, vjerojatno, tako i vi. Kad bi vam uredništvo dalo odriješene ruke da birate projekt po želji, što bi to bilo?

– Zahvalna sam što radim ovo što radim i presretna jer svoj posao zaista volim. Želje uvijek postoje, uključuju i posao iza kamere, no na svemu treba raditi.

Uz televizijske obveze, strast su vam, barem se tako čini, i sportske aktivnosti. Koliko često vježbate, pazite li na prehranu i što bi savjetovali onima koji, gledajući vašu figuru, promisle: Evo i ja bih baš ovako izgledala...

– Hvala vam! Genetika je tu primarna, stoga prvo moram zahvaliti roditeljima, a tek onda u jednadžbu ulaze prehrana i sport. Ne volim junk food i jedem koliko-toliko zdravo, sportom se bavim cijeli život, no redovito sam počela trenirati prošle godine. Danas ne mogu zamisliti tjedan bez treninga! Stoga vrijedi ona – u zdravom tijelu zdrav duh i to je jedini “savjet” koji mogu dati.

image
Zagreb, 141218.
Ljudevita Posavskog.
British American Tobacco proslavio je kraj 2018 godine uz prisustvo poznatih i slavnih, a vrhunac veceri uprilicio je mini koncert Petra Grase.
Na fotografiji: Iva Šulentić.
Foto: Darko Tomas/CROPIX
Darko Tomas/Cropix

Koji su vaši ispušni ventili, kako se borite sa stresom?

U društvu dragih ljudi, šetnjama u prirodi, gledanjem filmova i serija ili čitanjem dobre knjige, plesom, putovanjima i – spavanjem!

Osim kao uspješnu voditeljicu, ljudi vas percipiraju i kao odlično odjevenu ženu, koja svakom stilu dade i ono nešto svoje. Koliko vam vremena oduzima promišljanje na stylinge i jeste li i vi, poput većine žena, skloni opustošiti novčanik na aktualnim sniženjima ili je to kod vas uvijek promišljena kupnja?

– Odijevam se brzo i lako, ne promišljam o kombinacijama previše iako bih ponekad možda trebala i volim se igrati s modom. Što se šopinga tiče, nisam tipična žena – ne liječim loš dan kupnjom; kada kupujem, kupujem brzo i pragmatično i to sve više online. Dućani me znaju izmoriti.

Prije nekoliko mjeseci potvrdili ste da se razvodite. Jeste li prebrodili onaj prvi šok i vjerujete li još uvijek u ljubav?

– Nikada neću prestati vjerovati u ljubav.

#IVA šULENTIć

Izdvojeno