StoryEditor
ShowbizDruga sreća za oboje

Poznati domaći glumac ponovno se našao pred oltarom, a na svadbu je došao ravno s posla! Neuobičajeno vjenčanje oduševilo je uzvanike: Nije bilo veselije osobe...

Piše Kruno Petrinović/ Gloria.hr
19. studenog 2019. - 19:27
borissvrtan

Zagrebački glumac Boris Svrtan pred oltar je odveo izabranicu svog srca, logopedinju Kristinu Turk s kojom je u vezi 18 mjeseci, a zaljubljeni je par za svoj najvažniji dan izabrao - petak. I dok mnogi danima prije vjenčanja strepe hoće li sve proći kako su zamišljali, Svrtan je taj dan odlučio otići i - na posao. No, navečer nije bilo veselije osobe na svadbi, piše Gloria.hr.

Nakon raspada braka dugog 28 godina, ponovno pronašao ljubav: naš poznati glumac najavio vjenčanje, odabrao kuma i mjesto za svadbu

Na dan svog vjenčanja s logopedinjom Kristinom Turk (52) zagrebački glumac Boris Svrtan (55) odigrao je jutarnju predstavu “Kako je počeo rat na mom otoku” na pozornici svog matičnog kazališta Gavella i snimio spot za nju. Tek nakon toga mogao se u miru početi pripremati za ulogu mladoženje i poslijepodnevni odlazak pred matičara u zagrebačku Gradsku vijećnicu na Gornjem gradu.

Tako je njegov raspored u petak 15. studenog bio kompletno ispunjen: ujutro je u crnohumornoj Brešanovoj drami u ulozi Blaža Gajskog stajao pred kalašnjikovom uperenim u sebe, a navečer je četrdeset uzvanika na svadi u restoranu Ribice i tri točkice zabavljao svojim omiljenim književnim citatima na temu ljubavi i braka, te im prepričavao anegdote i zgode iz povijesti svoje veze sa ženom s kojom želi provesti ostatak svog života.

Upoznali su se prije osamnaest mjeseci u kafiću Dramskog kazališta Gavella, čiji je Svrtan tada bio ravnatelj, a Kristina je na Krležine noći stigla oprostivši se ranije sa svojim društvom s kojim je bila na zabavi uz tamburaše. Prepoznali su se na prvi pogled jer oboje vole umjetnost i putovanja, te vode aktivni život, a zbližile su ih i slične priče.

Oboje su u tom trenutku bili slobodni te profesionalno i životno sazreli s odraslom djecom iz svojih prethodnih brakova. A ostatak svog života odlučili su provesti slobodno i vedro, rukovodeći se svojim srcem i unutarnjim kompasom, bez ikakvih očekivanja nametnutih sa strane. Glumcu je vjenčani kum bio prijatelj i kolega Goran Grgić, a Kristini njezina prijateljica Jasnimka Bedeković, književna izdavačica.

Najganutija obredom bila je Kristinina majka Mira Turk (75), umirovljena pedagoginja i profesorica matematike u Osnovnoj školi Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu, a nakon vjenčanja mladenci su se sa svojim gostima platili karte za uspinjaču, kojom su se zaputili do središta grada večeru u restoran Ribice i tri točkice.

Fotografije s vjenčanja možete pogledati ovdje.

#BORIS SVRTAN#KRISTINA TURK

Izdvojeno

06. srpanj 2020 20:07