StoryEditor
Showbizemotivna poruka

Potaknuta nasilnom smrću Georgea Floyda, Lady Gaga obrušila se na predsjednika Donalda Trumpa: ‘Nije ponudio ništa osim neznanja i predrasuda!‘

Piše PSD
31. svibnja 2020. - 15:29

Dok sukobi između prosvjednika i američke policije ne jenjavaju već nekoliko dana na ulicama SAD-a, veliki broj slavnih na svojim društvenim mrežama na svoj je način izrazio gnjev zbog ubojstva Georgea Floyda, među kojima i Beyonce, John Boyega, Ava DuVernay, Taylor Swift, Gabrielle Union, Cardi B, Cynthia Erivo, Lupita Nyong'o, Demi Lovato, Viola Davis, Janelle Monae i mnogi drugi.

Osobni stav je na svome Twitter profilu iznijela i popularna pjevačica Lady Gaga, a na udaru joj se našao i američki predsjednik Donald Trump. U emotivnoj poruci objavljenoj na Twitteru, Gaga je izrazila bijes zbog ubojstva Georgea Floyda, čovjeka iz Minneapolisa, kojeg je bijeli policajac prikovao za zemlju, usprkos tome što je molio za svoj život.

Lady Gaga u svojoj objavi nazvala je Donalda Trumpa 'budalom i rasistom' te je nastavila: "On nije ponudio ništa osim neznanja i predrasuda dok su životi crnaca i dalje u opasnosti."

- Bjesna sam zbog smrti Georgea Floyda jednako kao što sam uznemirana zbog eksponencijalnog rasta broja smrtnih slučajeva osoba crne rase stotinama godina u Americi. A sve je to posljedica sistemskog rasizma i korumpiranih sustava koji ga podržavaju, napisala je pjevačica u svojoj objavi.

Usmjeravajući svoju pozornost na, kako ga naziva, 'rasističkog' Trumpa, Lady Gaga je nastavila: "On potiče sustav koji je već ukorijenjen u rasizmu i rasističkim aktivnostima i svi možemo vidjeti što se događa. Vrijeme je za promjenu. "

U svojoj objavi, Gaga je zaključila: "Moramo pokazati svoju ljubav prema drugim rasama. Do sada nismo dovoljno napravili za borbu protiv rasizma, kao ni za ljude koji su izgubili živote zbog takvog razmišljanja.

Gaga je svoj novi album 'Chromatica' objavila u petak 29. svibnja, ali je odgodila planiranu zabavu slušanja uživo zbog kontinuiranih prosvjeda protiv policijske brutalnosti. Umjesto toga, potaknula je fanove da 'pojačaju svoj glas' izađu na izbore.

item - id = 1023983
related id = 0 -> 1137900
related id = 1 -> 1137096
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2021 06:42