StoryEditor
ShowbizKraljevski eksponati

Popuštanje mjera ponovno otvorilo muzej Madame Tussauds u Londonu: Harry i Meghan, iako ‘deložirani‘ i dalje su među najpopularnijima

Piše L.G.K.
31. srpnja 2020. - 15:56
Tolga Akmen/AFP

Umjetnici koji se bave izradom i održavanjem voštanih figura u londonskome muzeju Madame Tussauds "udarili" su posljednji "glanc" kraljevskim figurama - kraljici Elizabeti, princu Philipu, ali i princu Harryju te njegovoj supruzi Meghan Markle.

Iako su se odrekli statusa starijih članova kraljevske obitelji i odselili u Kaliforniju u potrazi za vlastitim životnim putem i financijskom neovisnošću, oni su i dalje članovi obitelji britanske vladarice. No, na njihovu odluku da napuste kraljevsku obitelj početkom godine su reagirali i u ovom muzeju, pa su Harryja i njegovu suprugu iz zajedničkog postava figura kraljevske obitelji jednostavno deložirali u zabačeni dio muzeja. Muzej, koji inače izlaže više od 250 voštanih modela poznatih osoba - deložaciju je eufemistički opisao kao "premještanje dviju figura u zaseban odjeljak", no odjeljak daleko od onoga koji uključuje kraljicu Elizabetu i prinčeve Philipa, Charlesa te Williama i njegovu suprugu Kate. Nisu ih, jasno, posve izbacili, jer skandal je unosna roba, a Harry i Meghan "dvije su njihove najpopularnije i najomiljenije ličnosti koje će naravno ostati važno obilježje londonskog muzeja Madame Tussauds".

Svakako, nakon što su u Velikoj Britaniji popustile mjere vezane uz zaštitu od koronavirusa, odlučeno je i da se popularni muzej ponovno otvori, pa je trebalo otpuhati prašinu i usjajiti (i) kraljevske eksponate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2021 23:07