StoryEditor
ShowbizKRAH ‘JUGOSLOVENKE‘

Pompozno najavljena serija ‘kralja sapunica‘ Romana Majetića u Srbiji doživjela porazne rezultate gledanosti i ekspresno skinuta iz etera

Piše Vinko Paić
9. prosinca 2020. - 14:44
Sa snimanja u Humu na otoku Hvaru...  Tom Dubravec/Cropix

Pompozno najavljivana srpska serija "Jugoslovenka", koja se ovog ljeta snimala na Hvaru i tako bila jedna od prvih većih produkcija koje su došle u Lijepu našu, naprasno je skinuta s programa srpske televizije Pink.

Priča "kralja sapunica" Romana Majetića emitirala se u udarnom večernjem terminu u 20 sati, no očito za nju nije bilo interesa, jer će je uskoro zamijeniti nova humoristična serija "Zlatni dani".

- Serija "Jugoslovenka", koja se emitirala svakog radnog dana na televiziji Pink, neće se prikazivati do daljnjeg. Razlog za to je emitiranje nove serije koja uskoro treba početi u istom terminu, poručili su s televizije vlasnika Željka Mitrovića.

Iako su kao razlog naveli prikazivanje nove serije, naš nam izvor govori da je zapravo skidanju "Jugoslovenke" iz etera presudila jako loša gledanost, na što čelnici Pinka nisu naviknuli, jer svi njihovi projekti ("Zadruga", "Brak na neviđeno", "DNK", "Premijera vikend") obaraju rekorde gledanosti.

Ukupno je tako prikazano samo 35 nastavaka "Jugoslovenke", a bilo je najavljeno njih čak 140.

image
Roman Majetić
Tom Dubravec/Cropix

- Ne bih rekao da će prva asocijacija na ime serije biti pjesma Lepe Brene, barem ne kod većine. "Jugoslovenka", kao i sam pojam Jugoslavije, u ljudima budi različite asocijacije ili u slučaju moje generacije (i svih prije nje) sjećanje na značajan dio naših života. U konkretnom slučaju serije, "Jugoslovenka" je jasna asocijacija na vrijeme u kojem se odvija radnja priče (1916. – 1921.), dakle, njezin povijesni dio prati razdoblje završetka Prvog svjetskog rata i stvaranja Kraljevine SHS (poslije Kraljevine Jugoslavije). Budžet projekta je oko četiri milijuna eura, kazao je u lipnju za Slobodnu Dalmaciju Roman Majetić.

Samo mjesec dana poslije na Hvaru je došlo do incidenta, kada je u unajmljenoj vili, gdje se serija snimala, došlo do sukoba između vlasnika Veljka Drinkovića, Majetića i scenografkinje Lee Korejlz.

Kasnije su se i statisti pobunili jer im nije uplaćen honorar, na što je Lea Korejlz našoj novinarki rekla da će im se uskoro isplatiti sve što im produkcija duguje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. veljača 2021 10:53