StoryEditor
ShowbizSve bi dali da je tu

Pogledajte spektakularnu završnicu koncerta u čast Oliveru: dvanaest tisuća duša plakalo je i plesalo, zadnjom pjesmom oprostili su se od najdražeg pjevača na najbolji mogući način

Piše Vinko Paić
7. prosinca 2019. - 23:58
oliver_vridilo_je48-071219

22:50 - Svi izvođaču izvode “Ispod sunca zlatnoga”, pjesmu koja je na noge podignula svaku osobu u Spaladium areni. Njom je službeno koncert i priveden kraju... Pogledajte spektakularnu završnicu. 

 

22:43 - U ovom trenutku svi izvođači pjevaju “Vjeruj u ljubav”. Iz publike se vijori Torcidin transparent na kojem piše “Sve bi dali da si tu”.

22:35 - Na video zidu puštaju se snimke Oliverova ispraćaja sa splitske Rive u njegovu rodnu Vela Luku.

22:28 - Publiku je razgalio Stjepan Hauser koji na svom violončelu svira bezvremenski hit “Moj galebe”.

22:18 - "Ljudi, mogu vam reć da je ovo večeras kako bi on želija. U ovom gradu i s ovim ljudima, dva fantastična mladića", rekao je Gibonni, dok su mu se na pozornici pridružili Grašo i Tedi u pjesmi “Nocturno”.

22:14 - Uslijedila je “Cesarica” koju je upravo Gibonni napisao Oliveru. Publika s mobitelima u rukama pjevala je pjesmu umjesto Gibe, pogledajte u videu...

 

22:09 - Dobra atmosfera vlada i dok Gibo izvodi “U ljubav vjere nemam”. Splićani su rasplesani i na nogama.

22:00 - Tiho i samozatajno na binu Spaladium Arene stigao je Gibonni i s prvim taktovima pjesme “Dobar dan” bacio Splićane u trans.

21:41 - Na video zidu se vrte Oliverove stare fotografije sa suprugom Vesnom i sinovima.

21:36 - Cijela Arena osvjetljena je mobitelima dok orkestar svira Oliverove uspješnice praćen Alanom Bjelinskim.

21:27 - Grašo nastavlja nizati pjesme “Bez tebe” i “Nedostaješ mi ti”.

"Ljudi, rođendan mu je, ovde moramo slaviti rođendan!"... - uzviknuo je i za klavirom krenuo žestoko udarati ritam starog Oliverovog hita "Nedostaješ mi ti".

"I oooovee noćiii!", brzo je stigao odgovor iz 12 tisuća raspoloženih grla, koja su baš to čekala.

Moment da skoče sa sjedalica, dignu ruke i zapjevaju.

Spaladium Arena se u sekundi pretvorila u diskoteku, a sa svakim izgovorenim stihom Oliverova je noć dobila poseban naboj.

'Ljudi, kad mu je rođendan, treba i proslaviti!': Grašo emotivnim Splićanima priredio jedva iščekivani trenutak, pogledajte kako ih je samo razdrmao i poveo tulum

21:31 - Publika je na nogama i pjeva zajedno s Grašom “Nedostaješ mi ti”. -Kad je rođendan trebamo ga onda dobro i proslaviti, kazao je pjevač

21:20 - Dobra večer Splita. Zaista ću se trudit bit potpuno kratak iako je teško. Beskrajno sam sretan što sam tijekom života upoznao Olivera koji je promijenio moj život. Sve ostalo što kažem bila bi patetika, zato ću samo kazat: Hvala mu na svemu šta nam je da i hvala dragom Bogu šta nam ga je da, rekao je Grašo i počeo pjevati “Dva put san umra”.

21:06 - Na binu he praćen pljeskom izašao Stjepan Hauser i sa Elvisom Stanićem svira “Romancu”. Publika sama pjeva tek praćena Hauserom.

21:00 - "Na dodjeli Porina 2008. pitali su Olivera da da kratku izjavu. Od mnoštva pisama koje je napisa on je samo rekao: “A ljudi moji ča je život vengo fantažija”...", ovim je riječima Spalato najavio mnogima toliko dragi hit koji je uslijedio.

 

20:57 - "Poslije svakog koncerta Oliver bi s njima volija zapivat pismu koju ćete sada čut. S našim dragim Dupinima", rekao je Tedi i pridružio im se pjevati bez glazbene pratnje "Ako nas je život".

20:48 - Tedi Spalato nastavio je s Oliverovim klasicima “Skalinada”, “Malinkonija”, “Oprosti mi pape”.

20:43 - "Dobrodošli na ovaj veliki koncert u čast velikana hrvatske glazbe. Dopustite da prvo pozdravim našu dragu Vesnu Dragojević i njene sinove s obitelji. U ime svih izvođača veliki pozdrav Splitu i Hajduku koje je Oliver toliko volio. Danas mu je rođendan, on nas gleda, s nama je tu. Zaplješćimo i čestitamo mu rođendan", rekao je Tedi Spalato prije nego što je počeo pjevati “Zelenu granu s tugom žuta voća”, na što je publika ustala na noge i gotovo jednu minutu pljeskala.

20:40 - "Čovika neće bit fizički, ali njegova djela ostaju", ovim je Oliverovim riječima koji se pojavio na velikom video zidu nešto prije 20:30 započeo koncert. Nakon aplauza Splićana na pozornici je zbor Izvor otpjevao “Trag u beskraju” čime je koncert i službeno počeo.

 

Ranije: Glazbeni je to spektakl o kojem se priča već nekoliko mjeseci i traži ulaznica više. Oni sretnici koji su uspjeli doći do svoje ulaznice za koncert “Vridilo je” nazvan po albumu i istoimenoj pjesmi Olivera Dragojevića iz 2005. godine okupili su se večeras u splitskoj Spaladium Areni kako bi odali počast svom najdražem glazbeniku koji je s toliko bezvremenskih hitova zadužio naš grad.

I to baš na njegov rođendan. Da je još uvijek među nama pjevač bi danas imao 72 godine. Sigurno bi i njemu kao i 12 tisuća duša u publici kanula suza niz oči od tolike količine emocija pomiješanih sa srećom i tugom jer “ča je život vengo fantažija”.

Imao je Oliver plan da rodnom gradu prije točno dvije godine na istom mjestu pokloni dva koncerta koja su se u startu rasprodala. Nažalost, bolest ga je zaustavila u tome da se tih prosinačkih večeri pojavi na pozornici, a ovaj je koncert nastavak priče “Oliverovih 70”.

Kao što je tada bilo planirano tako će se i večeras na bini pojaviti njegovi prijatelji i suradnici: Zlatan Stipišić Gibonni, Petar Grašo, Tedi Spalato, Stjepan Hauser, Antonio Serrano, Elvis Stanić, Dupini te zbor Izvor i to uz nezaobilaznu pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog što će još više doprinijeti tome da ovaj svojevrsni glazbeni vremeplov poprimi pravi oblik blagdanske čarolije.

#OLIVER DRAGOJEVIĆ#OLIVEROVIH 70#VRIDILO JE

Izdvojeno

02. srpanj 2020 09:00