StoryEditor
ShowbizUltra dan prvi, idemo!

Pogledajte raspištoljenu Ultru, kreće Romero i nema predaha, na vrhuncu se čeka zvjezdanog Armina; Split 'buba' u ritmu, evo i video, nitko u okolnim zgradama još nije zaspao

Piše Tanja Gattin Zebić, Anja Popović
13. srpnja 2019. - 03:07
zadnja00

01:08 - Ultra se prati i s Turske kule na kojoj smo zatekli redom Splićane. Kažu nam kako ovdje imaju odličan pregled situacije pa im ne smeta ni to što čuju "mješavinu glazbe s dvije pozornice".

00:17 - Rasplesani partijaneri iščekuju početak seta Nickyja Romera, nakon njega slijede The Chainsmokersi, a onda i zvjezdani Armin Van Buuren.

Kako partijaneri 'varaju sustav' i štede pare: kome treba voda u boci, kad postoji besplatni izvor, skriven od pogleda prolaznika? Pogledajte samo kako guštaju

Svećenici opet imaju pune ruke posla na Ultri, ali dobro se i zabavljaju: pogledajte kako je protekao susret jednoga s kostimiranim partijanerom

U 'very VIP' loži smo sreli oduševljenog Oparu, pa uočili kako je supruga Daniela uskladila i špagerice i naušnice; Mrvica nam je pozirao, Joli se nije dalo

Nema predaha, a bome ni spavanja za stanare svih zgrada u okolici Parka mladeži...

 

23:01 - Do 23 sata unutar ograđenog prostora na kojem se održava Ultra festival nije zabilježena nijedna intrevencija Hitne pomoći. Neslužbeno doznajemo da je Hitna imala tek nekoliko manjih intervencija izvan stadiona.

22:59 - Atmosferu uživo možete pratiti i na Facebook liveu Ultra Europe.

22.31 - Ekipa je totalno razludjela na Guettinu verziju pjesme "Bohemian rhapsody" grupe Queen. Pogledajte totalni delirij u publici.

 

22:24 - Iako je većina "ultraša" zauzela svoje mjesto ispred Main stagea, zabava je više nego dobra i uz jednu od sporednih pozornica. Pogledajte kako je atrakrivna DJ-ica Miss Faith rasplesala publiku.

22:07 - Party je u punom zamahu.

 

21: 45 - Zbog velike gužve koja se stvorila na glavnom ulazu u Park mladeži, onome ispod Turske kule, policajci su blokirali ulaz na festival dok se navala ne preraspodijeli. Posjetitelji su bili prisiljeni ulaziti nešto sporije i formirti kolonu.

21:16 - Krenuo je David Guetta i sve je razludjelo.

21:05 - Najmlađa posjetiteljica na Ultri je 6-godišnja Ana koja je stigla s tatom koji ovdje i radi. Djevojčica je stigla na nastup Davida Guette, a na pitanje kako joj se sviđa Ultra, kulerski nam je pokazala "prst gore".

Izvjestiteljice iz VIP lože javljaju cijene u "gornjem domu". Voda, cola i juice koštaju 35 kuna, Heineken i Red Bull 50 kuna, Jack Daniel’ od 0,7 plus 5 'soft drinks' 1 400, Bacardi isto, za Grey Grose od 4,5 l plus 20 pića valja iskeširati 10.000 kuna.

Policija zatrpana dojavama užasnutih stanara: partijaneri oko stadiona povraćaju, uriniraju i vrše veliku nuždu

Ultraši, oprez! Na ulazu u Park mladeži preskaču se razbacane ploče: podloga nije izdržala navalu partijanera

Ovi se Splićani prema stadionu probijaju sa stilom: pogledajte nesvakidašnji 'transporter' kojim se ekipa uputila na Ultru

Za pizzu valja izdvojiti 200 kuna.

Okolni ugostiteljski obrti su, doznajemo, povodom Ultre nešto podignuli cijene. U obližnjem fast foodu za mali topli sendvič iskeširat će se oko 25, a z aveliki oko 35 kuna, a porasle su cijene i pića i ostalih stavki na meniju.

20: 48 - Kao i protekle godine, posjetitelji Ultre trebaju proći tri kontrole.

Na prvoj se pregledavaju narukvice, na drugoj sadržaj torbi, nakon čega treba proći kroz sigurnosni rendgen.

Za sada nema gužvi pa smo ove tri, kako smo se i sami uvjerili, detaljne kontrole, obavili za manje od pet minuta.


Ipak, vjerujemo kako bi veći broj "ultraša" uskoro mogao pohrliti prema splitskom Parku mladeži budući da je za 21 sat na Main stageu (glavnoj pozornici) zakazan nastup nastup velikana elektroničke glazbe Davida Guette.

Za sve koji se taman upućuju prema Parku mladeži evo i informacije kakva je ponuda pića i kakve su cijene.... U odnosu na lani, ni u lipu promijenjene. Tek je iz ponude izbačeno - bezalkoholno pivo.

19:15 - Partijaneri se polako okupljaju ispred Parka mladeži, dobro su raspoloženi i spremni za sedmo izdanje Ultra Europe festivala, no atmosfera se tek treba zahuktati. Krenula je muzika, u 19 sati službeno su otvoreni ulazi u stadion.

Sitno se broji do početka 'Ultre', splitske ulice pune su partijanera; Neki su već debelo 'u programu', drugi pokazuju golišava tijela po gradu

Ekipa koju smo sreli pred službenim vratima šarolika je, došli su odasvud. Mnogi su tu, kažu nam, po prvi put. Među njima su Marko i Ivana iz Beča.

- Prvi put sam ovdje jer prije nisam imala Marka koji je Ultra Miami vidio na YouTubeu, ali smo tražili Ultra festival koji nam je bliži, u Europi. Zajedno smo godinu dana. Sretni smo u Splitu. Poslje Ultre idemo u Makarsku, pa na Pag - kaže Ivana.

'Jezik i dojke van!' moto je djevojaka iz Toronta; Mogu li partijanerice biti modno drskije nego što već jesu? Stilski razigrane ženske ekipe srećemo na svakom koraku

Cure pokazuju guze, ali ne nedostaje muških golih tijela: skupina Francuza stigla u totalno neobičnim kombinacijama, gledaju ih svi, ali dvojica u dresovima tek izazivaju zbunjenost 

Na ulazu su se već počeli natiskivati pridošli partijaneri, ali i brojni redari pristigli autobusom koji će unutar festivalskog prostora zauzeti svoje pozicije. U istom smo kadru 'uhvatili' naše policajce, njih dva i jednu Indijanku.

Djevojka nam otkriva da se zove Tatjana i da dolazi iz Njemačke. I ona je prvi put na Ultri, a prije dolaska u Split, ljetovala je u Novalji. Lijepa Elena je iz Ukrajne, a živi u Splitu. Voli putovati svijetom i posjetiti što više festivala elektronske glazbe.

Ludi i mladi. Takva je ekipa iz Švedske. Šveđanke pokazuju polu gole guze i poziraju nam, no nije dovoljna gola guza, već mora biti i na šljokice. Tako ekipu ispred Parka mladeži uveseljavaju mlađahne djevojke Tea i Milla koje jedna drugu mažu šljokicama. Dolaze iz Finske i prvi prvi put su u Splitu. Muški dio publike na Ultri žele da dođu i dogodine.

 

I pogled na društvene mreže otkriva da je ekipa već popodne bila spremna za party. Outfiti ove godine ne mogu biti luđi, festivalskiji, šareniji, no drže se cure i klasičnog dress codea, kratkih traperica i bijelih čipkanih majičica. "Ultra dan prvi, idemo!", pišu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ultra day one, let’s do this! 🙌🏻👯‍♀️🖤 #ultra#ultrafestival2019#split#croatia

A post shared by Natalie Nygård (@natalienygard) on

 

Naišli smo pod "hashtagom" i na dva mišićavka zapeto spremna za Ultru. Njih dvoje su, ako je vjerovati objavi, mišiće trenirali čitav tjedan po Zapadnoj obali, njihova fotka s Matejuške to potvrđuje, a poruka otkriva i koliko su (već) nabrijani...

Tijela se njišu u ritmu muzike i dok se ispred kućica čeka na kupnju karata. Za to je zaslužan DJ na RedBull stageu.

Vijence za oko vrata za 50 kuna nudi poduzetna gospođa. Ubrzo je cijenu, kaže nam, morala spustiti na 40 kuna.

 

 

Nicole i Steven su stigli iz Kanade. Imaju 24 godine i za Ultra Europe festival su doznali preko Instagrama. Nose Hrvatsku zastavu jer Nicole je podrijeklom iz Hrvatske - njeni roditelji su iz mjesta pokraj Šibenika. 

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 23:15