StoryEditor
ShowbizStravične optužbe

Počelo je suđenje R. Kellyju: ‘On je "predator" koji je tražio apsolutnu poslušnost od mnogih žena i maloljetnica koje je tijekom dva desetljeća vrbovao za seks‘

Piše Hina
18. kolovoza 2021. - 21:01

R. Kelly je "predator" koji je tražio apsolutnu poslušnost od mnogih žena i maloljetnica koje je tijekom dva desetljeća vrbovao za seks, rekla je u srijedu savezna tužiteljica, na početku suđenja za spolno zlostavljanje poznatom R&B pjevaču.

Tužiteljica Maria Cruz Melendez kazala je poroti na saveznom sudu u Brooklynu da se Kelly (54) služio "lažima, manipulacijama, prijetnjama i fizičkim zlostavljanjem" kako bi dominirao nad svojim žrtvama i da ih je često snimao tijekom spolnih odnosa.

Optužnica ga tereti za zlostavljanje šest žena i djevojčica, uključujući pokojnu pjevačicu Aaliyah, koja je imala 15 godina kada se udala za njega. 

"Ovo je slučaj o predatoru", kazala je Melendez u uvodnoj riječi. "Ovo nije slučaj o slavnoj osobi koja voli partijati".

image
Nicole Blank Becker
Angela Weiss/AFP

Njegova odvjetnica Nicole Blank Becker ustvrdila je da optužnica ima "manjkavosti" te da Kellyja optužuju bivše obožavateljice nesretne jer im veze s njime nisu uspjele.

"Dobro su znale u što se upuštaju", rekla je. "Veze koje je Kelly imao s raznim Jane Doeima bile su veze s pristankom". 

Kelly, trostruki dobitnik Grammyja poznat po pjesmama "I Believe I Can Fly" i "Bump N' Grind," izjasnio se da se ne osjeća krivim po devet točaka optužnice koje uključuju podmićivanje i ucjene. 

image
Angela Weiss/AFP

Tužiteljstvo tvrdi da je Kelly, punim imenom Robert Sylvester Kelly, koristio svoje suradnike da bi regrutirao žrtve, nekad na koncertima.

Melendez tvrdi da je Kelly od žrtava tražio da traže njegovu dozvolu za gotovo sve, uključujući odlazak na toalet, i da ih je ucjenjivao prijeteći da će objaviti pisma koja ih je prisilio da napišu u slučaju da pobjegnu.

Kelly je u pritvoru već više od dvije godine, a bude li proglašen krivim u zatvoru bi mogao provesti desetljeća.

Ako ga oslobode, prijete mu još optužbe za spolno zlostavljanje u Illinoisu i Minnesoti.

item - id = 1121021
related id = 0 -> 1137453
related id = 1 -> 1137007
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2021 19:47