StoryEditor
Showbizpotresena nakon proglašenja

Pobjednica 'Opuzena': Sa suzama sam otpjevala posljednju Angelinu pjesmu

20. kolovoza 2016. - 13:57

Na dvadeset i trećem izdanju festivala Melodije hrvatskog juga-Opuzen 2016. najboljom debitanticom proglašena je 33-godišnja Nataša Reić Matković, darovita Splićanka u glazbu uronjena od malih nogu; još je 1996. godine, naime, pobijedila kao četrnaestogodišnjakinja na "Malom Splitu".

Ono što, međutim, njezinoj aktualnoj pobjedi na renomiranoj manifestaciji pod umjetničkom palicom iskusnog glazbenog znalca Želimira Škarpone daje, pak, posebnu dimenziju jest činjenica da je riječ o ljubavnoj pjesmi "Ti i ja", posljednjoj koju je napisala Kaštelanka Angela Bonacin, djevojka tragično preminula od posljedica udara groma na mjesnom groblju u Sućurcu u svibnju ove godine!

Previše bolno

- Pjesma je na natječaj bila poslana za Angelina života, to jest našla se u konkurenciji od još tristotinjak skladbi na stolu Želimira Škarpone u ožujku – prisjetila se pjevačica Reić Matković zbivanja koji su prethodili festivalu održanom užežin blagdana Velike Gospe u Opuzenu, odnosno tragediji koja je, dakako, potresla sve suradnike pokojne Angele, stradale u cvijetu mladosti, u svojoj 32. godini života.

- Već je jedna Angelina pjesma na Opuzenu ovjenčana pobjedom: bila je to "Povij me" u interpretaciji klape Cambi 2011. godine, a uglazbio ju je Riječanin Olja Dešić. Za ovu pjesmu, "Ti i ja", sjetnu ljubavnu melodiju osmislio je pak glazbenik Ivan Komić, iskusni obrazovani stručnjak i moj kolega u bendu Pink Panther. Kad se dogodila tragedija, svi smo bili šokirani; o pjesmi koja je već bila prošla natječaj nismo htjeli ni razmišljati. Bilo je previše bolno... - navodi Nataša, koja je interpretaciju pjesme pred punim Trgom kralja Tomislava u Opuzenu umalo "dotukla" plačem.

'Voli me za sjećanja'

- Sva sreća da se pjevalo na playback, jer mene je negdje na pola izvođenja "puknuo" neki flashback, i potekle su suze. Nisam se nakon tragedije pripremala za nastup, nastojala sam to što se dogodilo, gubitak naše drage prijateljice i pjesnikinje, potisnuti u podsvijest, ali emocije su prokuljale van kad su krenuli stihovi... Više od nagrade važna mi je činjenica da je iza Angele ostala pjesma.

Zapravo više njih; u eter smo prije Opuzen-festa na Radio-Splitu, također kod glazbenog urednika Škarpone, ostavili i singl "Voli me za sjećanja". Angeline stihove već je na talijanski prevela profesorica Nicoletta Rosetti, i planiramo ju prepjevati na taj jezik jer je uglazbljena u maniri Laure Pausini, poznate talijanske pop-pjevačice. Za "Ti i ja", posljednju pjesmu iz Angelina pera, svi priželjkujemo pak videospot – sjetno će Nataša Reić-Matković.

U planu ima još jednu delikatnu zadaću.
- Želim Angelinoj majci darovati priznanicu o ovoj lijepoj, ali i tužnoj pobjedi na festivalu u Opuzenu. No, još nisam smogla snage nazvati je – slomljeno priznaje mlada splitska pjevačica Nataša Reić Matković.
 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2022 10:38