StoryEditor
ShowbizTV ROŠADE

Plesao je jedno ljeto! Mirko Fodor ostao bez angažmana na festivalu klapa u Omišu, a Edita Lučić Jelić dobila novog partnera kojeg gledatelji obožavaju. Evo o kome se radi...

Piše Mozaik SD
31. svibnja 2022. - 21:21

Ove će se godine finale Festivala dalmatinskih klapa u Omišu održati 15. i 16. srpnja (za ženske i muške klape), a kako doznajemo, zaštitnom licu ove manifestacije, popularnoj radijskoj voditeljici Editi Lučić Jelić, neće se na pozornici pridružiti Mirko Fodor.

image

Edita Lučić Jelić

Bozidar Vukicevic/Cropix

Voditelj emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' koji je tijekom karijere postao prepoznatljivo lice HRT-a prošle je godine umjesto Branka Uvodića (jer je otišao u mirovinu) prvi put vodio klape u Omišu.

Nakon 30 godina Branko Uvodić otpisan s festivala klapa u Omišu: ‘Bio sam zaštitno lice, a sad me nisu ni nazvali da mi kažu kako su uzeli drugog voditelja!‘ Saznajemo i tko će ga zamijeniti

Tada je u razgovoru za naš portal rekao da se nije nimalo dvoumio prihvatiti poziv.

image

Mirko Fodor

Davor Pongracic/Cropix

- Ne osjećam pritisak što ću biti tamo umjesto Branka. Svatko od nas ima svoj stil vođenja. Jedino što znam je da se neću pojaviti u poljičkoj nošnji ili nekom kaputiću, što je Uvodić znao prakticirati, jer to nije moj stil, kazao je Fodor.

Ipak, tijekom vođenja festivala, mnogi su gledatelji komentirali kako ima tremu, a potkrao mu se i mali gaf tijekom prijenosa uživo.

Mirko Fodor na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu napravio gaf i zbunio publiku. U pomoć mu priskočila Edita Lučić Jelić: ‘Koliko si nas sad godina vratio natrag...‘

Umjesto Mirka Fodora, klape u Omišu zajedno s Editom, ovog će srpnja, doznajemo voditi Robert Ferlin. Ovaj Riječanin dugi je niz godina zaposlenik HRT-a i dobitnik mnogih priznanja za svoj rad, a nedavno je pobijedio u showu 'Zvijezde pjevaju' u kojem je trebala pjevati i Edita Lučić Jelić.

image

Robert Ferlin

Screenshot

Evo tko će najaviti izlazak Miše Kovača pred splitsku publiku! Kroz koncert godine na Starom placu vodit će vas dobro poznato lice: ‘Oprala me trema kao nikad - ali jedva čekam‘

Inače, Branko Uvodić bio je 'alfa i omega' festivala, pa ga je iznenadila odluka HRT-a da mu se zahvaljuju na suradnji jer je otišao u mirovinu.

- Mogli su me honorarno uzeti, pa ja sam zaštitni znak tog festivala. Ali s HRT-a me nisu niti nazvali da mi to kažu. Neka je njima na obraz i dušu! Žao mi je da se neću pojaviti tamo makar kao gost. A toliko sam toga učinio i dao za klape u Omišu. Nije to bio isključivo samo voditeljski posao, već i puno popratnih stvari za koje gledatelji ne znaju. Sjetimo se samo preminulog Mikea Bongiorna, jednog od najpopularnijih televizijskih voditelja u Italiji koji je radio skoro sve do smrti. Baš kao i Walter Cronkite, voditelj večernjih vijesti na CBS-u. Ljudi koji su ustanovili televiziju i ostavili joj trag. Imam pravo misliti da nešto znam u ovom poslu koji radim dugi niz godina, kazao nam je Uvodić prošle godine.

image

Branko Uvodić

Dusko Marusic/Cropix

Festival dalmatinskih klapa u Omišu tradicija je duža od pola stoljeća koju je u 'gradu gusara' tijekom srpanjskih toplih noći prepoznao i zaštitio čak i UNESCO.

Tijekom četiri tjedna održavanja izlučnih takmičenja diljem Dalmacije, finalna večer u Omišu postaje centar amaterskog 'a cappella' pjevanja koja svake godine privlači sve veći broj pjevača iz svih krajeva svijeta.

Muške i ženske klape natječu se za prestižnu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša, ali i Zlatni leut kojeg dobivaju klape koje osvoje najviše glasova publike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 19:35