StoryEditorOCM
ShowbizTOPLO VRIJEME, LJUDI

‘Pjevao sam s Nedom i Đorđijem u Rusiji, ali tople noći na terasi Vinalka su sve‘: pjevač Hamdija, ‘tigar s Miljacke‘, ostvario san i preselio u Split

23. srpnja 2020. - 14:18
Gordana i Hamdija Čustović u svom splitskom stanu: Ne bih više našo one bašte i terase gdje smo svirali, ali centra se sjećam!Saša Burić/Hanza Media

Zvali su ga "Tigar s Miljacke" jer je glasom i energijom nalikovao na "Velškog tigra" Toma Jonesa, a mediji i publika tepali su mu i da je "Sarajevski Tom Jones".

Za njega, Hamdiju Čustovića naime, pjesme je svojedobno pisao legendarni Đorđe Novković, no hitovi iz ranih sedamdesetih "Samo Katu volim", "Jedna mala garava", "Izabel", "Kameni cvijet" i drugi, ostali su zapisani kao okamina nekih prohujalih vremena.


Ipak, Sarajlija Hamdija Čustović zvani "Čusta", koji je palio i žario po splitskim plesnjacima tih sedamdesetih godina i danas je, u vlastitim sedamdesetima, još itekako živ!

Njegove tadašnje obožavateljice, koje su hrpimice nakon nastupa čekale da upoznaju tog zgodnog frajera iz Sarajeva, danas su također dame u zlatnim godinama.

No, jamačno će se sjetiti ne samo at...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 11:07