StoryEditor
ShowbizKAP KOJA JE PRELILA

Pjevač kojeg su u Splitu ispratili ovacijama prijavio prijetnje smrću: Najgore je grozno vrijeđanje moje majke, evo kakvim smo monstrumima okruženi

2. travnja 2020. - 10:40
 Damjan Tadić/Hanza Media

"Mili moji, dijelim vam i ovo, moje jutro je započelo prijavom u policiji zbog PRIJETNJI SMRĆU koje su mi došle. Sve je evidentirano i proces tek slijedi" - objavio je sarajevski glazbenik Božo Vrećo na Instagramu.

Ovog izuzetnog interpreta bosanskih sevdalinki splitska publika itekako pamti po sjajnom nastupu prošlog ljeta, u vrtu splitskog Mediteranskog instituta za istraživanje života, odakle ga je ispratila ovacijama.

Božo Vrećo tada je okupljene posebno oduševio obradom tradicionalne pjesme "Kad si bila mala Mare".

Glazbenik koji i inače sa svojim pratiteljima komunicira vrlo rado i izravno na društvenim mrežama, usprkos svemu rezonira:

"Sve je to atak samo na mene, na moju intimu, na moju umjetnost, na moj odgoj, na moj intelekt, na moju slobodu,
atak na čovjeka koji nikad nikom ružno nije pomislio i neće, čak ni u ovom trenu."

Ipak, ono što ga je najviše potreslo i potaklo da nešto poduzme i prijavi počinitelje bili su napadi na njegovu mamu.

"Ne mogu vam opisati taj osjećaj kada vas neko kome ništa nažao niste učinili toliko vrijeđa, poziva na linč i priželjkuje vašu smrt, pritom ono što me sigurno najviše pogodilo jeste grozno vrijedjanje moje majke.

Pogledajte kakvim smo to monstrumima okruženi, pogledajte taj vokabular i primitivnost, zar može gore, podlije i gnusnije od ovog, u šta su se to ljudi pretvorili?!" - naveo je Vrećo, te objavio neke od gnjusnih komenatara kojim ga zasipaju.

Posebno mu je teško što u izolaciji niti ne može posjetiti majku, kako bi je zagrlio i utješio, nakon svih neugodnosti.

"Moja Mila sada puno brine za mene i najgore je što je u ovom trenutku ne mogu utješiti, pa ću reći ovako javno: Majčice moja, ne plači, dobro sam! Bog me štiti i On je uvijek uz mene", a uputio je i poruku svojim fanovima.

"Hvala vam svima što ste ljubav koja mi sada više nego ikad treba, što me nikad niste napustili i što skupa sa mnom sve ovo prolazite.

Teško breme je na mojim plećima, ali uvijek vjerujem da dobro pobjeđuje zlo i to mi daje snagu", ustvrdio je.

"Danas mi je rođendan i slušamo tvoje pjesme. Mi te volimo", "Nadam se da će dobiti adekvatnu kaznu koju i zaslužuju, treba ih sve tako javno objaviti sa punim imenom i prezimenom i fotografijom i mjestom prebivališta, neka se javno sramote", "Divan čovjek! Vanserijski umjetnik! Njegove pjesme liječe dušu! Svi loši komentari su nebitni!"... tek su neki od brtojnih komentara podrške koji su se slili u Vrećin inbox.

Božo Vrećo je i prije nekoliko dana, u časz njenog 72. rođendana, objavio fotografiju svoje majke snimljenu u Varaždinu, gdje je prošlog ljeta pjevao na Špancirfestu.

Na njoj moja crvena suknja

Posvetio joj je ove nježne riječi:

"Moja majčica! Ne postoji ništa na ovom svijetu što je poput majke, bila je tu i uvijek jeste za mene i podrška i štit i utjeha i ljubav, jedva čekam da odem i izljubim je, kad sve prođe.

Naučila me da nikad o nikom ružno ne kažem i da uvijek istinu kažem, to sve dolazi od odgoja, naučila me i da je Bog jedan i da samo On može suditi, a ne ljudi, i da Mu trebam biti zahvalan za sve i pokoran i to činim sve ove godine.

Za sve što sam uspio zahvalan sam Njemu i mojoj majčici, zahvalan sam na svojoj istrajnosti, talentu i obrazovanju kako bih se izdvojio iz mase, uvijek bi mi rekla čuvaj se primitivnog svijeta, fanatizma i ljubomore, naučila me kako voljeti najjače moguće i kako pjesmom mogu usrećiti širom svijeta dobre ljude.

Ja sam jednom rekao da mene samo ljudska govna nikad nisu voljela i hvala Bogu da je tako, za njih i nije moja umjetnost,
sjećam se ovdje smo bili u Varaždinu, na njoj moja crvena suknja koju sam prvu sašio, torba koju smo kupili na Španciru, a krenuli na kremšnite najbolje na svijetu.

Nek mi je samo živa i zdrava, 72 nije malo, al još krepka i puna života, naučila me najbitnijem, da budem Ljubav i to ću i ostati čak i kada otrovne strijele posvuda lete oko mene, sve će se vratiti onom koji ih je poslao.

Hvala majčice za sve, tvoje lane."

 

 

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 02:31